Ľubomír Hudačko Správy

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Prešove vychutnať slnečné počasie

Vysedávať za počítačom či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Prešov totiž ponúka množstvo skvelých tipov, ako si vychutnať slnečné dni. Vybrali sme pre vás 5, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Prešove vychutnať slnečné počasie
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Jarné teplo a slniečko láka ľudí čoraz viac na vzduch. Prešovčania pritom vôbec nemusia chodiť ďaleko, aby si počas pekných dní vonku príjemných spôsobom dobili baterky. Vybrať sa môžete jarné miesta v Prešove, ale napríklad aj na opekačku s priateľmi. Pokiaľ však radšej trávite teplé dni iba relaxom a chytaním bronzu, ponúkame vám 5 tipov, ako si najlepšie vychutnáte slnečné počasie priamo v Prešove.

Delňa

Azda nejestvuje Prešovčan, ktorý by ešte nepoznal prírodné kúpalisko Delňa. Legendárne miesto prešlo vlani čiastočnou obnovou a hoci kúpanie je stále na vlastné riziko (alebo voda napustená nie je vôbec), to návštevníkom nemusí vadiť. Stále majú možnosť slniť sa a nachytať bronz dosýtosti. Bonusom je nejedna atrakcia pre vaše ratolesti, obrovský areál a možnosť niečo osviežujúce si objednať. Už o mesiac sa tu dokonca uskutoční obľúbený Dobrý festival, takže miesto spojené s nostalgiou i prvými láskami ožije chytľavými tónmi nielen domácich kapiel.

Letné terasy

Aj tento rok sme sa v našom meste dočkali nejednej letnej terasy, ktoré nenájdeme iba v centre Prešova. Nejeden Prešovčan si teplé dni pod Urpínom automaticky spojí práve s nimi. Ponúkajú príjemné posedenie na čerstvom vzduchu s priateľmi, hoci aj pri sledovaní hokejových majstrovstiev sveta. K návšteve letných terás už nezameniteľne patria aj vychladené pivko či kofola, ktoré si počas teplých dní zaručene vychutnáte najlepšie.

Mestský park

Mestský park práve v teplých dňoch ponúka množstvo príležitostí, ako v ňom Prešovčania môžu prežiť príjemné chvíle, či už sami alebo vo dvojici. Miesto, ktoré je ako stvorené pre relax, romantickú prechádzku v tieni mohutných stromov či učenie sa na skúšky alebo maturity. Navyše, deti sa môžu zabaviť naháňačkou okolo Neptúnovej fontány, alebo šantiť s nehybnými zvieratkami, ktoré prúdia litre vody.

Kalvária

Letný piknik si môžete prichystať aj na Kalvárii, kde si síce trošku budete musieť vyšliapať, ale oáza pokoja stojí za to. Čaká vás nádherný výhľad a možnosť chytať bronz či už chcene alebo nie. Mesto budete mať ako na dlani a so steblom trávy v ústach môžete len tak premýšľať. Vhodné je to miesto aj na učenie, ktoré vysokoškoláci hojne využívajú. Romantické trávenie času pri západe slnka je samozrejmosťou. Už len dať pozor na chrobáčiky či mravčeky, aby ste neobviňovali zo zajačích úmyslov svojho partnera.

Kúpaliská

Blíži sa letná sezóna kúpalísk a preto sa na Solivare v rámci Plaza Beach Solivar, na Sídlisku III U Komiňara a aj v Aquaparku Delne pomaly, ale isto mädlia ruky. Tešiť na bohatšie návštevy budú, ak sa k návštevníkom pridáte aj vy. Voda k letu patrí a akonáhle nastúpia tridsiatky, dvakrát pripomínať nie je nutné nikomu, že je tu šanca stráviť slnečné dni práve takto. Už len využiť ten správny deň, vybrať dovolenku a hor sa do vody!

Hygienici hodnotili prírodné kúpaliská v okolí: Pozrite, ako oznámkovali kvalitu ich vody!

Vysokoškolský festival v Prešove prilákal sympatické krásky: 3 najpôvabnejšie návštevníčky Unipofestu

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM