Hádzaná

Dráma do posledných sekúnd: Prešovskí hádzanári v Lige majstrov prvýkrát vyhrali!

Bola to dráma do posledných sekúnd, ale s víťazným koncom pre hádzanárov Tatrana Prešov. V Lige majstrov sa tešia z prvých troch bodov v tejto sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Dráma do posledných sekúnd: Prešovskí hádzanári v Lige majstrov prvýkrát vyhrali!
Zdroj: TASR

Víťazstvo 24:23 (13:14) na palubovke severomacedónskeho Eurofarmu Rabotnik sa zrodilo až v úplnom závere. O prvé dva body v tejto sezóne Ligy majstrov sa výraznou mierou pričinil brankár Mário Cvitkovič a streleckú zástavu tímu držal najvyššie Oliver Rábek, autor siedmich gólov. Víťazný zásah strelil tesne pred koncom Januš Lapajne.

Vždy stiahli náskok

Za stavu 6:7 sa do bránky zelenobielych postavil Cvitkovič. Začal chytenou sedmičkou Ostrouška a až do konca polčasu predviedol viacero výborných zákrokov. Štatistiky mal vyše 50-percentnú úspešnosť, keď zneškodnil 8 z 15 pokusov.

Tatran vždy dokázal stiahnuť mierny náskok súpera a Urban poslal hostí v 27. minúte po dlhých minútach opäť do vedenia 13:12. To však v závere polčasu neudržali, keď smolu mal Javi Muňoz, ktorý nastrelil dvakrát žrď.

Druhý polčas začal Tatran vyrovnaním, no domáci opäť ušli na dva góly. V bráne Tatrana však opäť čaroval Cvitkovič, ktorý na vyše desať minút zavrel svätyňu a jeho spoluhráči to piatimi gólmi v rade využili gólom Kroka v 54. minúte na vedenie 22:21.

Domáci dokázali odpovedať veľmi rýchlo aj na gól Javiho Muňoza, a tak dráme vrcholila v záverečnej dvojminútovke. Posledný útok na seba zobral Lapajne, ktorého gól šesť sekúnd pred koncom bol napokon víťazným.

Pre Rabotnik je to piaty zápas v Lige majstrov, ktorý sa skončil jednogólovým rozdielom, z toho štvrtý s prehrou.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Gratulujem chlapcom k víťazstvu. Celý zápas verili tomu, čo im prízvukujem – bojovať celý zápas až do konca. Nebolo ľahké hrať v takej atmosfére. Boli aj chyby, ale dobre sme sa pripravili, hrali sme to, čoho sme v súčasnosti schopní s minimom tréningov. Bol to veľký zápas, dôležité dva body, musíme ale ostať nohami na zemi. Nebudem chváliť jednotlivcov, pretože tento zápas vyhral tím.“

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana: „Vedeli sme, že nás tu bude čakať výborná atmosféra a že to bude ťažký zápas. Ale ukázali sme charakter a bojovnosť aj vo chvíľach, keď to nejde dobre. Zo 17:21 sme otočili na 22:21 a ukázali sme, že sa musí hrať 60 minút a dôverovať sebe a tomu čo robíme.“

Januš Lapajne, spojka Tatrana (autor víťazného gólu): „Gratulujem chlapcom k super výkonu. Robili sme chyby, ale bojovali sme 60 minút. Som šťastný, že som napokon strelil víťazný gól, ale keby som tak strieľal aj skôr, možno by bol ten výkon ešte lepší. Ale je to super, musím pochváliť Maťa Straňovského ako vybojoval poslednú loptu, obetavo sa po nej hodil, ako hral Oliver Rábek, ako super chytal Mário. To, čo dnes predviedol v bráne on, to je proste „wau“. S takým brankárom môžete vyhrať s každým mužstvom. My sme robili chyby, ale na konci sme ukázali charakter a zabojovali. Ideme však ďalej, čakajú nás ďalšie zápasy.“

Leon Vučko, pivot Tatrana: „Po dlhej dobe sme konečne plnili naplno trénerove pokyny až do konca zápasu. Nemáme čas trénovať, obmedzovali nás zranenia, ale teraz je to za nami. Konečne sa nám podarilo do hláv dostať to, čo nám tréner prízvukuje. Musíme ostať stále na zemi, teraz sa možno trochu potešiť, oddýchnuť si, ale máme pred sebou ďalšie ťažké zápasy.“

Najbližšie sa Tatran v Lige majstrov predstaví proti rovnakému súperovi, tentoraz na domácej palubovke, kde Eurofarmu Rabotnik privítame v sobotu 2. novembra o 18.00 hod. Ešte predtým čaká slovenského majstra duel SEHA Gazprom ligy na palubovke ukrajinského Motoru Záporožie, kde sa zverenci Slavka Golužu predstavia v utorok 29. októbra.

Liga majstrov – 5. kolo: eurofarm Rabotnik (S. Mac.) – Tatran Prešov 23:24 (14:13)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 7/2, Djerič, Lapajne 3, Krok 1, Muňoz Cabezon 5, Urban 1, Hozman, Vučko, Straňovský 2, Michalka 2, Grzentič, Carapkin, Afanou-Gatine 3.
  • Najviac gólov súpera: Ostrouško 8, Gradžan 5
  • 7-metrové hody: 2/0 – 5/2
  • vylúčenia: 4:4.
  • Priebeh: 0:1, 3:1, 4:4, 7:5, 7:7, 9:7, 9:9, 11:11, 12:13, 14:14, 16:14, 17:17, 21:17, 21:22, 23:23.

A na záberoch si pozrite aj to, že študenti Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi majú nové športovisko. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM