Futbal

Ďalšia výhra Tatrana: Prešovčania zvíťazili šiestykrát v rade a sú prví v tabuľke

Prvé miesto v III. lige tabuľky Východ patrí futbalistom Prešova. Dostali sa tam po tom, čo vyhrali už šiestykrát v rade. Ich súperi na špici zaváhali.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výhra Tatrana: Prešovčania zvíťazili šiestykrát v rade a sú prví v tabuľke
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Rozohrali sa k plným bodovým ziskom. Už šesťkrát za sebou prešovskí futbalisti vyhrali a v III. lige Východ sa dostali na 1. miesto v tabuľke. Ich súperi z Lipian a Vranova totiž vo svojich zápoleniach zaváhali.

Tatran má však len o dva góly lepšie skóre ako druhá Odeva. Spolu s Vranovom majú dokonca všetci zhodne 31 bodov.

Hlasy trénerov

Peter Petráš, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Vedel som, že nás nečaká ľahký súper, na začiatku sa to potvrdilo, ale potom sme dali gól. Našťastie tam Dano Pavúk utiekol a skóroval.“

„Neskôr sme dali na 2:0 a už sa to viac upokojilo. Druhý polčas sa už prakticky len dohrával a pridali sme ešte ďalšie dva pekné góly. To, čo sme si povedali, že potrebujeme získať ďalšie tri body sme potvrdili a môžeme sa pripravovať na ďalšie stretnutie.“

„Spokojný som so všetkými zápasmi, ktoré sme odohrali. Chlapcom nemám čo vyčítať. Hráči makajú, chcú, to je dôležité.“

1. FC Tatran Prešov – FK Poprad B 4:0 (2:0)

  • Góly: 26. Pavúk, 34. Ivanecký, 65. Hirka, 68. Kraľovič
  • ŽK: Grejták – M. Tropp, Slebodník, Šimonovič. Rozhodovali: Lipták – Hrebeňár, Fedák, 432 divákov.
  • Poprad B: Pohoryliak – Gajan (38. Vernarec), Richtarčík, J. Tropp, Matalík (57. Nominer), Šimonovič, M. Tropp (57. Ujčík), Dzurjo (67. Albar), Legnani (67. Škyrta), Angelovič, Slebodník.
  • Prešov: Lukáč – Dziak, Grejták, Petráš, Kolbas – Goncharevich – Pavúk (86. Gladiš), Ivanecký (71. Kopín), Lupčo, Kraľovič – Hirka.

Peter Pitoňák, tréner FK Poprad B: „V prvom polčase sme dostali gól po individuálnej chybe, čo nás trošku naštrbilo. Dovtedy sme hrali celkom slušne. Nebyť prvého gólu, domácich sme mohli potrápiť trošku viac.

„Prešov a Lipany beriem za najlepšie mužstvá v súťaži. Po minulotýždňovom výprasku, ktorý sme dostali v Lipanoch, sme nechceli hrať znovu naivne. O to viac ma mrzí, že prvý gól bol z našej strany zbytočný.

„Musím uznať kvalitu súpera, je to mužstvo, ktoré sa pobije o postup a našou úlohou je skôr to, aby sa chlapci rozohrali," uviedli tréneri podľa 1fctatran.sk.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM