Iné športy

Tri body ostali doma: Prešovskí volejbalisti mladíkov z reprezentácie zdolali hladko

V 5. kole Edymax extraligy mužov preverilo hráčov VK Mirad PU Prešov reprezentačné družstvo Slovenska v kategórií do 20 rokov. Tri body hladko ostali doma.

Ilustračný obrázok k článku Tri body ostali doma: Prešovskí volejbalisti mladíkov z reprezentácie zdolali hladko
Zdroj: Andrej Schlank

Doma si s mladíkmi poradili hladko 3:0 (21,16,19). Nahrávač Šarišanov, Boris Velička, ako reprezentant, nastúpil proti svojím klubovým spoluhráčom. Premiéru v najvyššej súťaži si odkrútil Kristián Cigán.

Hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Ščerba. Tréner Erik Digaňa dal šancu aj hráčom z lavičky. Juniori sú do súťaže zaradení mimoriadne a štartujú na osobitnú súpisku, pričom sa predstavujú len v základnej časti.

Mladíci hrajú s každým účastníkom jedno stretnutie. Výsledky z týchto zápasov sa riadne započítavajú do tabuľky.

Priebeh stretnutia

Juniori v prvom sete boli na dostrel do stavu 17:19, koncovka patrila domácim, rovnako ako druhé dejstvo. V treťom sete Prešovča­nia viedli už 21:8, ale v závere poľavili a mladíci skresali konečné manko na šesť bodov (25:19).

Najviac bodov – zhodne po jedenásť – si pripísali na konto poľský univerzál Mateusz Śnieżek a dvojica z tímu U20 Michal Trubač, Adrián Vančo. Najužitočnejším hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Ščerba.

Hlasy trénerov

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Som rád, že takýto projekt reprezentantov funguje. Pre nich je to obrovská príležitosť zbierať skúsenosti, keď môžu nastúpiť proti svojím extraligovým vzorom. Je super, že sme takýto zápas mohli absolvovať. Máme však stále na čom pracovať. Máme dobre pasáže a potom prídu zlé a tie zlé trvajú príliš dlho. Toto musíme odstrániť, ak chceme byť úspešní.“

Peter Kalný, tréner Reprezentačného družstva U20: „Hrali sme dobre. V prvom sete to bolo na hranici našich možností. Samozrejme, potom hlavne servisom sa vytvoril ten bodový rozdiel v družstvách. Paradoxne sme najhoršie prihrávali plachtené podanie. Sopko nám dal zopár es, ale to sme ešte ako-tak ustáli, ale potom sme krvácali na plachte po lajne. Som rád, že keď to bolo ozaj zle, tak sme zdvihli hlavu a ten stav jemne skorigovali. V takomto stave to družstvo momentálne je. Máme to ťažké, lebo majú rešpekt zo servisu, majú rešpekt z toho, aby sme to zvládli, aby sme sa vyhrali.“

Redakcii informácie sprostredkovala Jana Palenčárová

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A v obrazoch si pozrite zábery z kariéry trénera prešovského tímu Erika Digaňu. Kliknite si fotogalériu.

Vedie volejbalistov Prešova: Erik Digaňa sa stal trénerom v mladom veku
7
Galéria
Zdroj: Roman Kazimír
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM