Ľubomír Hudačko Rôzne

Ďalšia zmena v Prešove: Na Levočskej už nenájdeme srdce z kvetov, ani smajlíka

Po premiestnení koňa Preška z Hlavnej ulice došlo k zmene v rámci kvetinových artefaktov i na Levočskej. Tam už nenájdeme srdce z kvetov, ani smajlíka.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zmena v Prešove: Na Levočskej už nenájdeme srdce z kvetov, ani smajlíka
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove už v ostatných dňoch nenájdeme Levočskú ulicu v takej podobe, na akú sme boli zvyknutí. Odstránený tam totiž bol kvetinový artefakt v podobe srdca a smajlíka. Chýba teda aj nápis I love Prešov vytvorený z menších kamienkov spolu s kvetmi.

Na prešovskej radnici sme zisťovali, prečo k takémuto kroku došlo. „Záhon smajlíka bol zrušený z viacerých dôvodov. Z hľadiska záhradnej a krajinnej architektúry bol tento záhon nevhodný. Rovnako, táto podoba záhonu nepatrí do historického centra mesta a jeho ochranného pásma, v stanovisku KPÚ sa navyše uvádza, že zrušenie záhona smajlík v trávnatej ploche na križovatke Okružná – Levočská je žiaduce a jeho nahradenie novým trvalkovým záhonom prípustné,“ dozvedeli sme sa stanovisko prešovského magistrátu.

Prečítajte si tiež: Krásavci z Prešovského okresu: Dva impozantné stromy strhli na seba pozornosť!

Radnica dodala, že na základe rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu (KPÚ) a odsúhlasenia návrhu kvetinového záhona bol teda tento záhon nahrádzaný trvalkovým záhonom. „Týmto záhonom bude dosiahnuté zväčšenie množstva kvetov v tejto časti mesta, záhon bude kvitnúť a bude zaujímavým svojou farebnosťou a tvarom listov trvaliek počas celého vegetačného obdobia. Záhon je navrhnutý tak, aby bolo možné ho postupne aj ďalej rozširovať a obohatiť o ďalšie druhy vysadených rastlín,“ znie na záver stanovisko magistrátu.

Prečítajte si tiež: Na námestí v Prešove zrazu niečo chýba: Kvetinový kôň je fuč, čo sa s ním stalo?

foto: ilustračné

Na Levočskej to po novom vyzerá inak: Smajlíka a srdce z kvetov už neuvidíte
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM