Ľubomír Hudačko Správy

Čo čaká v roku 2016 Solivar, Soľnú Baňu a Šváby? Poslanec Benko o tom, aké opravy sa chystajú

Čo sa chystá v známych prešovských lokalitách tento rok? Mestský poslanec a člen výboru mestskej časti č. 5 Miroslav Benko nám prezradil, aké opravy sú na pláne na Šváboch, Soľnej Bani a Solivare v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Čo čaká v roku 2016 Solivar, Soľnú Baňu a Šváby? Poslanec Benko o tom, aké opravy sa chystajú
Zdroj: Dnes24.sk

Čo najviac trápi obyvateľov v mestskej časti číslo 5? Tu sú podľa slov poslanca a člena VMČ č.5 (Solivar, Soľná Baňa, Šváby) Miroslava Benka najväčším problémom cesty a chodníky.

„V našej mestskej časti sme vybrali úseky, ktoré sú doslova v havarijnom stave. S poslancami našej mestskej časti sa snažíme robiť maximum. Ten, kto z obyvateľov nebude chcieť vidieť výsledok, tak ho neuvidí aj keby sme celú mestskú časť zmenili na nepoznanie, ale sú obyvatelia, čo chodia na zasadnutie nášho výboru a vidia našu prácu,“ uviedol poslanec Miroslav Benko.

Viacerých obyvateľov spomínanej časti dianie na ich sídlisku zaujíma. Svedčia o tom aj ich návštevy na zasadnutí výboru mestskej časti. „Ľudia k nám chodia a informujú nás o problémoch, ktoré je potrebné riešiť. Najčastejšie k nám chodia muži, tých to zaujíma viacej ako ženy. Na každom stretnutí je okolo dvadsať obyvateľov, čo nás teší, lebo môžeme spolu komunikovať a hľadať riešenia. A vyhovieť ich požiadavkám," zakončil poslanec Benko.

A na čo konkrétne sa poslanci pozrú a mesto to v tomto roku opraví? „Budeme opravovať obratisko MHD na Zborovskej ulici, dostane sa aj na cestu na Zlatobanskej ulici po most, na Vaľkovskej ulici cestu a chodníky. Opravia sa chodníky na Švábskej ulici a to čísla č. 61 až 71 a pred poštou. Opraví sa aj cesta na Lidickej a Kysuckej ulici, ďalej chodník od Kukučínovej po Soľnobansku. Je toho viac, občania to budú vidieť, keď sa začne s opravami. Nechcem vymenovávať všetky investície a drobné úpravy, ale chcem podotknúť, že stále počúvame občana,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

Andrea Turčanová zareagovala na odsúdenie exprimátora Benča: Iniciovala petíciu za jeho omilostenie!

Prešovskí mestskí policajti chcú zakúpiť zaujímavú novinku: V pláne je mobilné dopravné ihrisko

V Prešove vypukol požiar strechy na fare sv. Mikuláša!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM