Ľubomír Hudačko Správy

Andrea Turčanová zareagovala na odsúdenie exprimátora Benča: Iniciovala petíciu za jeho omilostenie!

Exprimátora Prešova Milana Benča začiatkom mesiaca odsúdili na päť rokov väzenia. Rozhodol tak trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR na verejnom zasadnutí. Počas mestského zastupiteľstva Andrea Turčanová oznámila, že iniciovala petíciu za jeho omilostenie.

Ilustračný obrázok k článku Andrea Turčanová zareagovala na odsúdenie exprimátora Benča: Iniciovala petíciu za jeho omilostenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v pondelok začalo reakciou na odsúdenie exprimátora Prešova Milana Benča. Primátorka oznámila, že vznikla petícia za jeho omilostenie.

„Za omilostenie bývalého primátora mesta Prešov Ing. Milana Benča, ktorý bol právoplatne odsúdený za trestný čin "subvenčného podvodu“. My, občania mesta Prešov touto petíciou žiadame prezidenta SR o udelenie milosti pre Ing. Benča. Poznáme Ing. Benča ako poctivého, spravodlivého a opatrného človeka. Nikdy nekonal v úmysle poškodiť mesto, alebo sa akýmkoľvek spôsobom obohatiť. Svoje povinnosti plnil zodpovedne a v súlade s vôľou mestského zastupiteľstva," uvádza sa v petícii, na ktorej postupne pribúdajú podpisy.

Po týmto textom petície sú uvedené náležitosti, ktoré by mal petičný hárok obsahovať. Predsedom petičného výboru je Milan Laca a a medzi členkami figuruje aj Andrea Turčanová.

Môže vás zaujímať:

Prešovskí mestskí policajti chcú zakúpiť zaujímavú novinku: V pláne je mobilné dopravné ihrisko

Na Mestskom úrade v Prešove riešili kuriózny problém: Stratila sa zápisnica zo zastupiteľstva a nikto ju nenašiel!

V Prešove vznikla petícia za omilostenie bývalého primátora
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM