Správy

Na Mestskom úrade v Prešove riešili kuriózny problém: Stratila sa zápisnica zo zastupiteľstva a nikto ju nenašiel!

Kuriózny problém na prešovskom Mestskom úrade. Stratila sa zápisnica z januárového zasadnutia mestského zastupiteľstva a nikto ju už nenašiel.

Ilustračný obrázok k článku Na Mestskom úrade v Prešove riešili kuriózny problém: Stratila sa zápisnica zo zastupiteľstva a nikto ju nenašiel!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Stratená zápisnica z januárového zasadnutia mestského zastupiteľstva v Prešove sa nenašla. Primátorka Andrea Turčanová v tom nevidí žiadny zámer a nepovažuje to ani za škandál, ako to nazval Juraj Hudáč, predseda opozičného poslaneckého klubu, ktorom sú Smer-SD a nezávislí poslanci.

Prišlo sa na to po dvoch dňoch

Podľa jej slov išlo o ľudské zlyhanie. Aby sa takáto situácia nezopakovala, primátorka nariadila distribúciu všetkých dokumentov cez podateľňu. Problém podľa primátorky vznikol po tom, ako zápisnicu riadne podpísanú dvoma overovateľmi, sekretárka nachystala na pult, kde sa odkladajú písomnosti na ďalšiu distribúciu. Boli tam pripravené aj iné listiny na rôzne oddelenia. Potom podľa jej slov sekretárku niekto odvolal z kancelárie a keď sa vrátila, zápisnica aj niektoré iné písomné materiály boli preč a sekretárka predpokladala, že si ich medzitým zobrali kompetentní úradníci. Po dvoch dňoch sa prišlo na to, že zápisnica chýba.

„To znamená, že niektorý zo zamestnancov, ale zatiaľ nevieme ktorý, a zrejme to už ani nezistíme, lebo po tejto kauze sa nikto neprizná, omylom so svojimi podpísanými dokumentmi zobral aj podpísanú zápisnicu. Ale kolegyne v tom nevideli žiaden problém, vytlačili automaticky druhú a ešte raz ju dali na podpis. Je to celé,“ uviedla primátorka. V tejto chvíli ju má opozičný poslanec, člen poslaneckého klubu Smeru-SD a nezávislých poslancov Martin Matejka, aby ju ako overovateľ porovnal so zvukovým záznamom zo zastupiteľstva a vylúčil manipuláciu.

Dohodli si pravidlá

Druhým overovateľom zápisnice je podpredseda poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, #Sieť, NOVA Vasiľ Janko, ktorý s jej obsahom problém nemá. „Žiadna aféra sa nekonala. Ale pre nás je to poučenie, že žiadne odkladanie dokumentov na pult sa nebude tolerovať, aby si nemohol odtiaľ hocikto niečo zobrať. Dohodli sme si pravidlá, že všetko pôjde striktne cez podateľňu,“ povedala primátorka. Opozičný poslanec Ľudovít Malaga poukazoval aj na podľa jeho slov rozpor v uznesení s textom prijatého všeobecne záväzného nariadenia, ktoré sa týkalo nakladania s mestským majetkom.

„Doteraz neviem, čo je tam v rozpore, lebo u nás to prechádzali právnici z odboru vnútornej správy aj z majetkovo-právneho oddelenia. Všetci tvrdia zhodne, že presne, ako je to vo zvukovom zázname, je preklopené do textovej podoby,“ reagovala primátorka. Písomne to potvrdili štyria pracovníci úradu. Primátorka požiadala aj poslanca Malagu, aby im ukázal, kde došlo k chybe a na čo sa majú zamerať. Malaga uviedol, že si to už nepamätá, ale vyjadrí sa k tomu na najbližšom mestskom zastupiteľstve. To bude v pondelok 14. marca.

Môže vás zaujímať:

Mimoriadne rokovanie mestských poslancov v Prešove: Skončilo sa už po 17 minútach!

Prešov uspel s projektom opatrovateľskej služby: Pomôže to k úspore, mesto môže doplniť stav zamestnancov

Prešov sa zapojil do zaujímavého projektu: Žiaci nosia do škôl rodinné recepty!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM