Ľubomír Hudačko Kultúra

10 tipov redakcie na tento víkend: Prešovčania, aj toto cez dni oddychu môžete zažiť

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Prešove akcie rôzneho druhu. S naším prehľadom sa v nich ľahko zorientujete a potom si stačí už len vybrať. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku 10 tipov redakcie na tento víkend: Prešovčania, aj toto cez dni oddychu môžete zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Horana a synovia

6. novembra od 18.30

Akustický koncert v príjemnej spoločnosti a inšpiráciou z lazov. Horana a synovia privezú nové nástroje, mandolu a korýtkovú basičku, nové pesničky a nový zvuk s bubnom dobom.

FK Prešov – Futsal team Levice

6. novembra od 20.00, športová hala na Baštovej

Po nepríjemnej prehre v Bratislave sa prešovskí futsalisti budú snažiť poučiť a odčiniť gólostroj súpera doma pred svojimi fanúšikmi. V športovej hale na Baštovej sa predstavia proti Leviciam.

Jerry Springle

6. novembra od 20.30 v Chris­tianii

Jerry Springle je ukrajinská pesničkárka s túlavou dušou. Texty sprevádza hrou na ukulele, rozdáva úsmev a hypnotizuje svojím spevom. Nenechajte si ujsť možnosť nadýchať sa magickej atmosféry, ktorú prinesie aj do Prešova. A to už v piatok 6. novembra v Christianii.

Midas Fall

6. novembra od 21.00 vo Wave klub

Majstrovská kombinácia elektroniky a post-goth-rocku dokonale balancuje medzi intenzívnym zvukom a jemnými melódiami a textami speváčky Elizabeth Heaton. Vo Wave klube v piatok od 21.00.

Edo Klena & Klenoty – koncert

6. novembra od 21.00 v Starom Dobrom Mexiku

V piatok a v Prešove môžete naladiť aj na mexickú vlnu, Edo Klena s kapelou Klenoty totiž vystúpia v Starom Dobrom Mexiku.

Krasokorčuliarska Cena mesta Prešov 2015

7. novembra o 10:00

Ide o preteky krasokorčuliarskych nádejí v kategóriách od žiakov po juniorov, zaradených do Slovenského pohára. Súťaže na prešovskom zimnom štadióne začnú v sobotu 7. novembra o 10.00 a vyvrcholia v nedeľu o 16.00 slávnostným ukončením pretekov. Vstup na preteky je voľný.

Tatran Prešov – Partizán Bardejov

7. novembra od 13.00

Predposledný domáci duel futbalovej Doxxbet ligy odohrá Tatran Prešov proti Partizánu Bardejov. V súboji pôjde o čelo tabuľky východu, kde práve tieto dve mužstvá súperia o druhú priečku za Košicami. Bude to zároveň aj šarišské derby ako sa patrí.

Príbeh z Tammiru

7. novembra o 17.00 v Kine Scala

Muzikálová rozprávka pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“, za ktorý získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009.

Metropolis

7. novembra v Metro bare od 20.00

Kapela Metropolis oslavuje 10 rokov na scéne a k tejto udalosti pripravila turné. Predstaví sa aj v Prešove, tešiť sa na kapelu môžete v Metro bare 7. novembra od 20.00.

Skús cirkus

8. novembra o 16.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Pohľad na cirkus, ktorý bol povýšený na umenie. Deti uvidia, naučia sa a vyskúšajú odvážnejšie cirkusové techniky a všetky spolu budú súčasťou jedinečného interaktívneho predstavenia.

Môže vás zaujímať:

Prešovčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Súťaž o najkrajšie mesto sa už skončila a toto je výsledok Prešova: Dostali sme sa do TOP 15-tky!

Ako oslovíte dievku z Lesíčka či chlapa z Drienovskej Novej Vsi? Pomenovania obyvateľov našich dedín ako hotový jazykolam!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM