Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Nepreseďte chladné jesenné večery doma. V Prešove a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Dni sa rýchlo skracujú, slniečko sa nám skrýva za obzor už podvečer a o pár dní začneme odpočítavať posledný jesenný mesiac. Aj počas chladných a tmavých poobedí sa ale dajú zbierať zážitky. V Prešove a okolí nebude v novembri o kultúru núdza. Pozrite sa už teraz, čo, kde a kedy…

Vnútorné videnie hudobnej krásy

4. novembra o 19.00 v PKO

Klavírny recitál si vypočujete v prešovskom PKO. Na programe budú Johann Sebastian Bach, Vítězslav Novák, Frederik Chopin a Bohuslav Martinu. Na klavíri zahrá Ráchel Skleničková.

Príbeh z Tammiru

7. novembra o 17.00 v Kine Scala

Muzikálová rozprávka pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“, za ktorý získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009.

Skús cirkus

8. novembra o 16.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Pohľad na cirkus, ktorý bol povýšený na umenie. Deti uvidia, naučia sa a vyskúšajú odvážnejšie cirkusové techniky a všetky spolu budú súčasťou jedinečného interaktívneho predstavenia.

Spievajúci básnici 2015

13. novembra o 20.30 v Chris­tianii

V obľúbenej kaviarne sa v novembri môžete tešiť na štyri zaujímavé vystúpenia. Podujatie spievajúci básnici 2015 tentoraz prinesú najprv Hviezdu, neskôr Archívneho chlapca & Stroon, Jurija Andruchoviča a Pavla Smoleňskieho a taktiež kapelu Květy.

Večer Milana Markoviča

14. novembra o 19.00 v Kine Scala

Legendárny kabaret Milana Markoviča aj v Prešove. Humorista svoj program predstaví v Kine Scala, kde budú hosťami Jaroslav Ďuríček, Andrea Gabrišová, Kristína Mackovčáková a Alexander Gerič.

Neberte nám princeznú

15. novembra o 16.00 v Kine Scala

Filmový muzikál Neberte nám princeznú v modernom prevedení. Jeho zložky sú oproti tomu pôvodnému prispôsobené súčasnej generácií tak, aby zaujali aj súčasného diváka a všetky vekové kategórie. Vtipný príbeh o hľadaní lásky nielen pobaví, ale aj dobre naladí vďaka skvelej hudbe a nápaditým choreografiám.

Darček

19. novembra o 19.00 v Kine Scala

V predstavení Darček sa v Prešove v hlavnej úlohe sa predstaví známy Jožo Pročko a spolu s ním aj Andrea Profantová. Jedinečná komédia, v ktorej obyčajný banán takmer spôsobi rozpad manželstva. A pritom by stačilo tak málo a všetko mohlo byť inak.

Tanečná party

21. novembra o 19.00 v Sorayi

Jedinečná Tanečná párty v štýle spoločenských tancov. Nechajte sa pozvať na podujatie, kde vás poteší mixom DJ Rasťo. Čaká vás profesionálne vystúpenie tanečníkov, škola tanca a skvelá zábava.

Peter Bič Project: Just a Tour 2015

26. novembra o 20.00 v Kine Scala

Kapela Peter Bič project sa predstaví so svojím repertoárom v prešovskom Kine Scala. Do zoznamu hostí si pozvali rapera Kaliho či Petra Cmorika. Fanúšikovia sa dočkajú tradičných hitov a prídu si aj na nečakané úpravy skladieb.

Deep Purple Oravia revival band

28. novembra o 21.00 v Eden Cafe, Ľubotice

Na záver novembra sa môžete vybrať k hitom kapely Deep Purple. Jej slovenský revival band totiž zahrá v Prešove po dlhšom čase. Oraviu na plný plyn uvidíte a vychutnáte si v ľubotickom Eden Cafe.

Môže vás zaujímať:

Vypredané hľadisko na uctení si pamiatky Jara Filipa: Müller pred Prešovčanmi prezradil story, čo nemá chybu!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM