Kultúra

Zvábia aj vás? Takéto lákadlá na relax môžete v Prešove zažiť tento týždeň

Možno zlákajú aj vás. Veď si pozrite, aj na akých zaujímavých akciách si môžete dopriať relax tento týždeň v Prešove. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Zvábia aj vás? Takéto lákadlá na relax môžete v Prešove zažiť tento týždeň
Foto: Ľubomír Hudačko

Týžden slovenských knižníc

4. marca – 10. marca 10.00 v prešovských knižniciach

V rámci Týždňa slovenských knižníc bude pripravených množstvo podujatí. Okrem nich počas celého týždňa budú odpustené pokuty za oneskorené vrátenie kníh (okrem súdnych žalôb) a nových čitateľov zapíšu zdarma.

Festival izraelského filmu

5. marca 18:00 vo Wave

V Prešove budú mať prešovskí diváci možnosť vidieť 2 izraelské celovečerné hrané filmy s anglickými a slovenskými elektronickými titulkami.

Teror

5. marca 18:30 v DJZ

Predstavte si, že máte možnosť odvrátiť obrovskú katastrofu a zachrániť veľké množstvo obetí… za cenu, že tým zabijete zopár nevinných ľudí. Ako by ste sa zachovali? Čo je viac – morálka alebo zákon? Môžete sa v hraničnej situácii spoľahnúť na svoje svedomie?

King shaolin & No brake

8. marca 21:00 vo Wave

Klubové turné k novému EP „Venus versus Mars“ prinesie nový koncertný program bratislavskej kapely King shaolin. Na pódiu sa predstavia ako 6 členné teleso. Predkapela No Brake je východoslovenská indie-rocková kapela.

Domov

9. marca 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Čo znamená „domov“? Pre niekoho je to miesto, kam sa vracia, kúsok zeme, v ktorom má korene, niekoľko kubíkov hliny, v ktorej sú pochovaní predkovia a zasadené tie široko-ďaleko najlepšie paradajky.

Škvíry & Spoje

9. marca 20:30 v Christianii

Škvíry & Spoje po niekoľkých rokoch opäť na koncertných pódiách! Kvartet tvoria skúsení hudobníci v oblasti improvizovanej a experimentálnej hudby, pôsobiaci aj v množstve iných projektov.

Východisco

9. marca 21:00 vo Wave

Eklektický výber tanečných žánrov od starého funku a disca, italodisca a house po nu-disco tentokrát spestrí Rude Boy afrobeat selekciou. DJs: Pilier, Rude Boy, Spanq.

Objavovanie Prešova

10. marca 14:00 predd MIC

Marcové Objavovanie Prešova bude ako zvyčajne zamerané na knihy, no tentoraz sa nebude venovať spisovateľom a ich dielam, ale známym kníhkupectvám a kníhkupcom, ktorí v minulosti v Prešove pôsobili. Počuli ste už o Gašparovi Guttlerovi či Jozefovi Benczurovi? Poznáte osudy bratov Révaiovcov a aké úspechy dosiahla ich firma? To sa dozviete na podujatí.

Kreácie detského folklóru

10. marca 14:00 v Divadle Jonáša Záborského

Okresná súťažná prehliadka detských folklórnych súborov pre okres Prešov – 50. ročník.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A sledujte aj to, ako fotograf Tomáš Telepák zachytil vystúpenie prešovskej kapely Komajota v Stromoradí. Kliknite si fotogalériu.

Kto neprišiel, nepočul silné skladby: Komajota doma potvrdila dobrú formu
11
Galéria
Zdroj: Tomáš Telepák

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM