Futbal

Žiačky futbalového Tatrana Prešov: Na turnaji dosiahli úspech, sú vicemajsterkami

Na finálový turnaj sa dostali po výborných výkonoch a nestratili sa ani v záverečných zápasoch. Napokon sa prešovské žiačky stali vicemajsterkami.

Ilustračný obrázok k článku Žiačky futbalového Tatrana Prešov: Na turnaji dosiahli úspech, sú vicemajsterkami
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Žiačky 1. FC Tatran Prešov odohrali finálový turnaj v Liptovskom Mikuláši, na ktorom sa stretli tri najlepšie družstvá zo zápasu, stredu a východu Slovenska. Prešovské futbalistky prešli základnou časťou súťaže veľmi dobre. Z dvadsiatich zápasov osemnásť vyhrali, raz remizovali a raz prehrali.

V tabuľke obsadili prvé miesto a postúpili na finálový turnaj, ktorý sa hral v Liptovskom Mikuláši. Na turnaji najprv porazili Banskú Bystricu 7:2. V druhom stretnutí vyhral Slovan nad Duklou Banská Bystrica 3:1. V treťom stretnutí medzi Prešovom a Slovanom Bratislava sa rozhodovalo o tom, kto získa titul. Zápas mal trvanie 2 × 35 minút. Belasé sa ujali vedenia už v prvom polčase, v 21. minúte otvorila skóre stretnutia Maková.

V druhom polčase mali východniarky dobré možnosti, no skórovať sa im nepodarilo. Prešovčanky nezvládli záver. V priebehu troch minút inkasovali tri góly.

„Trošku sme to nezvládli v hlavách a báli sme sa súpera, ktorý hral veľmi tvrdo a bolo mu to tolerované. Súper bol na tom fyzicky lepšie, ovládol stred poľa, no napriek tomu sme Bratislavčanky nepúšťali vôbec do šancí, jediný gól v prvom polčase dali z veľkej diaľky. Ani v druhom polčase sme im toho veľa nedovolili, aj keď mali platonický tlak. Okolo 60. minúty sme mali štyri dobré štandardky, stačil jediný gól. No potom prišlo posledných 6 minút. Ale aj tak klobúk dole pred našimi dievčatami za výkony počas celej sezóny,“ uviedol pre 1fctatran.sk tréner prešovských žiačok Peter Lupták. Šarišanky síce v rozhodujúcom súboji nestačili na hráčky Slovana Bratislava, no napriek tomu dosiahli hodnotný úspech. Stali sa vicemajsterkami Slovenska.

Nedávno sa darilo Prešovčanom aj v malom futbale. Kliknite si fotogalériu, ako bojovali o výhru na turnaji.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto bojovali o zlato: MS v malom futbale vyhrali Prešovčania
4
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM