Iné športy

Výkony na súťažiach rozhodne nesklamali: Prešov Karate Kids nazbierali celý rad ocenení

Prešov Karate Kids opäť ukázali, že o medaily vedia zabojovať. Na súťažiach nazbierali množstvo ocenení, ktoré hrdo priniesli do domovského mesta.

Ilustračný obrázok k článku Výkony na súťažiach rozhodne nesklamali: Prešov Karate Kids nazbierali celý rad ocenení
Zdroj: Karate klub Junior Prešov

Rumunský Arad a teplé počasie privítali Prešovčanov, ktorí boli súčasťou slovenskej reprezentácie na Majstrovstvách Európy Shito Ryu 2019. Prešovčania cestovali s veľkými nádejami zopakovať úspechy z minulých rokov. Tentokrát boli Prešovčania už bez Lucie Langošovej, ktorú čakajú materské povinnosti, ale o to viac nadšene s novými hviezdičkami prešovského karate.

Obrovský úspech sa zrodil v kategórii 10–11 ročných chlapcov, keď Matej Krajňák a Gregor Lehotský v Kukite v kategóriách do 43 kg a nad 43 kg excelovali a nenašli premožiteľov a vybojovali 2 x zlato pre Slovensko, pre Prešov. Veľký úspech dovŕšila Michaela Bryndzová, ktorá vybojovala striebornú medailu. Práve Miška má byť nástupníčkou Lucie Langošovej a čaká ju letná príprava.

Ostatní Prešovčania si takisto počínali veľmi dobre – tri boje o 3. miesto v podaní Manuela Laciho, Ingrid Salaganičovej a Marka Kašprišina síce mohli vylepšiť náladu Prešovčanov v Rumunsku, ale sú ďalšou motiváciou pracovať na sebe.

Majstrovstvá Slovenskej republiky detí 2019 v Poprade

Prešovský klub mal na podujatí najviac zverencov, čo svedčí o tom, že Prešovčania milujú karate. 8 medailí v kategórii jednotlivcov, 2 medaily v Kata družstvách a 9 súbojov o medaily ukazujú, že Prešov Karate Kids chutia boje o víťazstvá. Potešili hlavne Bindzárová, Balucha, Krajňák, Ferencová, Halecká, Kočišová, Laci, Lachkovičová a Mráz. Všetci si niesli do Prešova poháre a medaily z najväčšieho podujatia pre deti na Slovensku. Ďalší tiež nesklamali, pretože postúpili medzi približne 600 najlepších detí na Slovensku, ktoré sa tohto podujatia zúčastnili.

Majstrovstvá Slovenskej republiky Goju Ryu 2019

Posledná otvorená súťaž v tomto roku ukázala, že mladí karatistivo farbách Prešova sú vo forme počas celého roka. Obzvlášť potešili výkony v Kata, kde Junior začal tvrdo a systémovo pracovať podľa smerovania Senseia Valentu a v klube veria, že deti výsledkový progres nakopne.

A vedeli ste, že v obci Široké majú vlastný slovník? Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zaujímavosť, o ktorej ste možno nevedeli: V Širokom majú vlastný slovník
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM