Samospráva

Zaujímavé info zo zastupiteľstva: Primátorka má rokovať o cene podielu Spravbytkomfortu

Prešovskí poslanci na stredajšom zastupiteľstve schválili uplatnenie predkupného práva mestom na podiel v spoločnosti Spravbytkomfort, v ktorej je minoritným akcionárom.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé info zo zastupiteľstva: Primátorka má rokovať o cene podielu Spravbytkomfortu
Foto: Ľubomír Hudačko

O kúpe by mohli rozhodnúť na najbližšom zasadnutí. „Mestské zastupiteľstvo schválilo uplatnenie predkupného práva mestom Prešov na kúpu 50 550 kusov kmeňových, zaknihovaných a verejne neobchodovateľných akcií na meno v spoločnosti Spravbytkomfort, a. s., Prešov, ktoré zodpovedajú podielu na základnom imaní spoločnosti vo výške 55 percent so všetkými právami s nimi spojenými od rakúskej spoločnosti Facilitycomfort Energie – und Gebäudemanagement GmbH,“ uviedla hovorkyňa radnice Martina Poláková.

Tá ďalej dodala, že mestské zastupiteľstvo zároveň poverilo primátorku rokovať o cene ponúknutej akcionárom a postupovať v zmysle stanov spoločnosti Spravbytkomfort, a. s., Prešov, o výsledku má bezodkladne informovať zastupiteľstvo. To by sa malo najbližšie uskutočniť v stredu 27. júna.

Spoločnosť Spravbytkomfort bola založená v roku 1995 so základným imaním niečo vyše 3,05 milióna eur. Na starosti má dodávku tepla a teplej vody v meste. Má dvoch akcionárov. Spomínaná rakúska spoločnosť vlastní 55 percent a 45-percentný podiel patrí mestu Prešov. Majoritný akcionár informoval mesto o svojom rozhodnutí predať všetky svoje akcie v spoločnosti s menovitou hodnotou spolu vo výške 1 677 754,50 eura, a to z dôvodu, že mesto má na ne predkupné právo. Ak mesto kúpu akcií neschváli, majoritný akcionár ich predá formou výberového konania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM