Rôzne

Významná pocta: Piatim učiteľom z prešovských stredných škôl udelili prestížne ocenenie!

Dočkali sa významnej pocty. Piati učitelia zo stredných škôl v Prešove získali ocenenie za svoju prácu. A to nie hocijaké...

Ilustračný obrázok k článku Významná pocta: Piatim učiteľom z prešovských stredných škôl udelili prestížne ocenenie!
2
Galéria

Prešovský samosprávny kraj udelil plakety pre najúspešnejších pedagógov a žiakov stredných škôl v pôsobnosti PSK. Stalo sa tak v utorok 12. júna na veľkej scéne prešovského Divadla Jonáša Záborského. Podujatie, ktoré bolo symbolickým poďakovaním sa za prácu a úspechy v školstve, sa konalo už po desiatykrát. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Ocenení učitelia

Spolu 20 pedagógov z celého kraja získalo plaketu Jána Ámosa Komenského – Sophista pro regione – učiteľ múdrosti pre región. „Návrhy na ocenenie posielali riaditelia škôl, o laureátoch rozhodovali členovia Územnej školskej rady,“ ozrejmila Jeleňová s tým, že v tomto roku vyberali najlepších pedagógov spomedzi 45 návrhov.

A medzi laureátmi sú aj piati učitelia zo stredných škôl v Prešove. Toto ocenenia získali Milan Laca zo SOŠ technická, Ľubica Žuravľovová zo SOŠ na Košickej ulici, Ján Spišák zo SOŠ dopravnej, Iveta Štefančínová z Gymnázia J. A. Raymana a Anna Fertaľová zo SOŠ podnikania.

Najúspešnejší študenti

Plaketu Lux mentium – Svetlo poznania získalo rovnako 20 študentov. „O ocenení študentov rozhodovala komisia zložená zo zástupcov odboru školstva PSK. Tá vyberala kandidátov na ocenenie spomedzi 41 návrhov,“ uviedla D. Jeleňová.

Medzi ocenenými študentmi sa nachádzajú aj dvaja z Prešova. Ide o Adama Semančíka zo SPŠ strojnícka a Samuela Ondriju z Gymnázia J.A. Raymana.

Obe krajské ocenenia majú úzku súvislosť s regiónom. Ján Amos Komenský navštívil a krátko pôsobil aj v meste Prešov, čo dodnes pripomína pamätná tabuľa na evanjelickom kolégiu. Lux mentium je zase názov diela prešovského rodáka, významného filozofa a pedagóga Jána Bayera, ktorý stál pri premene mestskej školy na lýceum.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Medzi nimi aj tí z Prešova: FOTO učiteľov a žiakov s prestížnym ocenením
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM