Ľubomír Hudačko Futbal

Zápas roka pre Tatran Prešov je tu: Ak uspeje s lídrom tabuľky, výhliadky na postup budú reálne!

Pôjde o veľa, Tatran Prešov má šancu znížiť náskok prvej Skalice na šesť bodov. Aktuálne stráca ešte o tri body viac a preto potrebuje zabrať. Ak by v súboji s lídrom uspel, výhliadky na postup naberú reálnejšie kontúry. Príďte povzbudiť prešovských futbalistov!

Ilustračný obrázok k článku Zápas roka pre Tatran Prešov je tu: Ak uspeje s lídrom tabuľky, výhliadky na postup budú reálne!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivci zelenobielych majú šancu prísť povzbudiť svojich miláčikov v súboji s prekvapením sezóny. Na čele ligového pelotónu je totiž MFK Skalica, ktorá vlani hrala ešte iba tretiu najvyššiu súťaž. Desať zápasov pred koncom súťaže mieri do najvyššej Fortuna ligy.

Aby sa tak nestalo a aby šancu na prvú priečku mal aj prešovský Tatran, potrebuje ju doma poraziť. Stiahol by tak jej deväťbodový náskok na poltucet, čo by dávalo výhliadky na postup určite reálnejšie. Ak si pozorný fanúšik pozrie rozpis zápasov dopredu, zistí, že Skalicu ešte síce čakajú náročné zápasy, ale o postup bojujú aj Michalovce. A tie majú žreb do ďalších týždňov vcelku priaznivý. Aj preto bude dôležité v dueli so Skalicou bodovať pretože zelenobieli sa už so Zemplínčanmi nestretnú.

Naposledy si Tatran doma poradil s nevyspytateľnou Nitrou 1:0, ale bodovali aj jeho priami konkurenti. Medzitým uspel na ihrisku súpera v Žiline, čo takisto nenechalo súperov chladnými. Aká je nálada pred duelom zhodnotil pre klubový web brankár Jozef Talian: "Tešíme sa na nich. Bude to mať náboj, bude to mať šťavu. Môžeme čakať, že tu príde prvý celok v tabuľke. Je to výzva,“ povedal.

Ako dodal, sám nevie, ako to Skalica myslí s postupom. „Neviem ako to myslia, ale keď sú prví v tabuľke, tak si nemyslím, žeby mali prísť vonku a byť pasívni. Sám som zvedavý, nevidel som ich. Uvidíme čo ako prvý celok v tabuľke predvedú v sobotu,“ dodal na záver. My dodáme, že Tatran sa so Skalicou ešte nikdy nestretol, toto bude ich prvý vzájomný súboj. A pôjde o veľa.

Čítajte tiež:

Dôležitý súboj Prešova s Nitrou: Prvý zápas nadstavbovej časti ovládli domáci pomerom 1:0!

Prešov v nadstavbovej časti zabojuje o postup do najvyššej súťaže: Podľa akého kľúča sa bude hrať?

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM