Ľubomír Hudačko Futbal

Dôležitý súboj Prešova s Nitrou: Prvý zápas nadstavbovej časti ovládli domáci pomerom 1:0!

Jarná časť Doxxbet ligy sa presunula do nadstavbovej časti, v ktorej o postup do Fortuna ligy bojuje aj Tatran Prešov. V dôležitom súboji s Nitrou mal viac z hry a búšil so súpera čo to dalo. Po zmene strán sa zásahom Dominika Jacka dostal aj do vedenia a už ho udržali!

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý súboj Prešova s Nitrou: Prvý zápas nadstavbovej časti ovládli domáci pomerom 1:0!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas začal opatrne a tímy sa pred peknou návštevou oťukávali. Viac z hry mal od začiatku Prešov.

Držal loptu vo svojej moci a hostia vyčkávali a číhali na brejkové situácie. Agilným Šafrankovi s Ivanko-Macejom však vždy chýbal ešte povestný krok do vyriešenia možnosti na gólové zakončenie. V 22. minúte nepremenil dobrú možnosť Dominik Jacko, výborne ho vychytal brankár Hipp.

Tatran ale pokračoval v ofenzívnou ťažení a súperovi nenechal ani centimeter priestoru. Po polhodine hry sa do šance rútil Dupkala, no chýbal mu ešte jeden krok na obídenie brankára. V závere nepochodil ani opäť Ivanko-Macej a tak sa polčas skončil bez gólov.

Po zmene strán sa domáci pustili do súpera a dvomi šancami mohli zmeniť dejiny duelu. Šanca Šafranka sa neujala, dobráú strelu mu vyrazil Hipp. Po rohu hlavička Dzuríka mierila len tesne vedľa. Tatran to ale nemuselo mrzieť, po ďalšom rohovom kope sa lopta vrátila ešte pred bránu a Dominik Jacko to hlavičkou krásne nasmeroval do siete – 1:0.

Ivanko-Macej mohol zvýšiť vedenie Tatranu, ale v dobrej šanci v 67. minúte neuspel. Podobne pochodil aj o niečo neskôr, keď mieril svoju šancu len vysoko nad. Nitra sa ale dostala len k máločomu, obrana zeleno-bielych však vždy pohotovo zareagovala. V 86. minúte mieril peknú strelu len tesne vedľa Šafranko a tak nerozhodol. Nemuselo ho to ale mrzieť, pretože zelenobieli už vedenie udržali a získali tri body po výhre 1:0.

1 FC Tatran: Talian – Kačala, P. Jacko, Dzurík, Dupkala, P. Leško, D. Jacko, Katona, D. Leško (K), Ivanko Macej, Šafranko.

Tréner Tatrana Stanislav Varga: „Mne sa hodnotí zápas dobre, o jeden gól sme boli lepší. Nitra mala dobrú formu, o to výhra teší viac. Verím, že víťazstvo chlapcov nabudí. Mali sme ešte šance a mohli sme ich využiť, ale som s výkonom spokojný. Diváci zatlieskali, čo je rarita v Prešove.“

Čítajte tiež:

Prešov v nadstavbovej časti zabojuje o postup do najvyššej súťaže: Podľa akého kľúča sa bude hrať?

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM