Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

Miroslav Viazanko, Peter Bašista, Peter Šinglár a najnovšie Marek Fabuľa. Čo majú všetci štyria spoločné najmä v Prešove veľmi dobre vedia. Všetci v minulosti obliekali dres Tatrana, teraz pôsobia v radoch rivala z Košíc. Posledný menovaný ako hlavný tréner a iste túži uspieť takisto ako hráči.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčania v Košiciach vedia zaujať svoje miesto a Bašista, Šinglár i Viazanko sú toho roky príkladom. Darí sa im viac ako doma a kariéru urobili práve v drese rivala zelenobielych.

Hral za Prešov, trénuje Košice

Teraz je rad na Fabuľovi, v oveľa zodpovednejšej miere. V pozícii trénera nahradil Radka Látala, ktorý dal pred Vianocami výpoveď, ako jediný v histórii našej futbalovej súťaže. Ako sa bude dariť výraznej persóne počas pôsobenia v najstaršom klube na Slovensku ukáže napríklad už onedlho rozbehnuté prvé kolo na jar. Vraňare potrebujú vylepšiť pozíciu v pelotóne, nad zostupovým miestom majú len šesťbodový náskok, čo aj enkláva exprešovčanov bude opäť chcieť zmeniť.

Ich materský klub pritom zatiaľ tápe v II. lige a bude dúfať v účasti prvej šestky, ktorá zaručí boj o návrat do najvyššej súťaže. Fabuľa sa na pozíciu A-mužstva presunul z II. ligy, kde viedol miestne béčko. Stihol s ním uchmatnúť nejeden bod rivalom v zelenobielych dresoch, teraz postúpil o stupienok vyššie.

Košičanom sa v Prešove pritom nedarilo

Zaujímavosťou sú, naopak, počiny košických futbalistov v Prešove. Tie veľmi nevyšli a po krátkej anabáze sa skončili rozviazaním zmluvy. Spomenúť sa dá, ako dieru do sveta neurobil obranca Jaroslav Kolbas, preslávil sa zavinením penalty v poslednom dueli ligy proti Trnave, ktorá rozhodla o zostupe.

Nedarilo sa ani Jánovi Novákovi. Ten mal pôvodne hrať na Šariši tri roky, no zaznamenal len jediný gól, aj to s pomocou vetra a putoval naspäť na Čermeľ. Tatran tak vysiela k rivalom svojich odchovancov pravidelne, kým on sám má problém udržať konštatnú výkonnosť tradičného celku. Nie nadarmo sa hovorí, že doma nikto nie je prorokom.

foto: ilustračné

Čítajte aj o najsexi futbalistoch Tatrana Prešov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM