Kultúra

Začína Prešovská hudobná jeseň, vypočujeme si aj hity Queenu či Metallicy

V rámci 53. ročníka Prešovskej hudobnej jesene si návštevníci počas deviatich večerov budú môcť vypočuť nielen klasické diela svetových tvorcov. Čo všetko odzneje?

Ilustračný obrázok k článku Začína Prešovská hudobná jeseň, vypočujeme si aj hity Queenu či Metallicy
Zdroj: TASR

Odznejú aj operné a operetné melódie. Svoje miesto v dramaturgii majú i spevácke zbory, filmová, populárna a jazzová hudba. Podujatie sa začne v stredu 2. októbra a potrvá do pondelka 25. novembra.

Otvárací koncert

„Otvárací koncert bude patriť Štátnej filharmónii Košice, ktorá pod taktovkou Zbyňka Müllera uvedie diela Jozefa Podprockého, Ericha Wolfganga Korngolda a Ludwiga van Beethovena. Medzi interpretmi tohto jedinečného podujatia nájdeme aj zoskupenia ako Musica Sonoro, La Gioia, či prešovské spevácke zbory Vocals a Nocturno,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

V rámci koncertu Slovak Accordion Orchestra odznejú hity speváčky Mariky Gombitovej, skupín Modus, Elán, Eagles, Metallica, Queen a mnohé ďalšie v podaní speváckych hostí, Rada Moznicha či víťazky Hlasu Česko Slovenska 2014 Lenky Lo Hrůzovej.

Poľské dni

„V stredu 16. októbra sa predstaví poľský súbor Sonori Ensenble z Wroclavi, ktorý uvedie operné a operetné melódie. Tento koncert bude súčasťou Poľských dní, ktoré sa v Prešove tento rok uskutočnia už štvrtý raz,“ dodal Tomek.

V obrazoch si pozrite tiež zábery z koncertov prešovského bubeníka Stana Kociova. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM