Ľubomír Hudačko Rôzne

Výstava fotografií Jána Štovku? Príbeh mesta Prešov stále púta pozornosť, FOTO

Prešovský fotograf Ján Štovka pred časom zrealizoval parádny nápad. A Príbeh mesta prerozprávaný fotografiami už púta pozornosť nielen v končinách Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Výstava fotografií Jána Štovku? Príbeh mesta Prešov stále púta pozornosť, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Ján Štovka

Je držiteľom mnohých medzinárodných ocenení a niet sa čo diviť. Veď diela prešovského fotografa Jána Štovku vám hneď udrú do očí a zapáčia sa vám svojou unikátnosťou. Inak to nie je ani v prípade výstavy pod názvom Príbeh mesta Prešov, ktorá sa nedávno presunula už aj pod Tatry, pričom vidieť sme ju mohli aj doma v galérii v Caraffovej väznici.

Trvalo to rok

"Momentálne je možné vidieť výstavu v Tatranskej galérii, kde ju mám spolu s ostatnými kolegami z Asociácie profesionálnych fotografov SR. Nápad Príbehu mesta vznikol v mojej hlave, najskôr som sa však musel rozhodnúť, ktoré dôležité momenty mesta, kde žijem, zachytím. Samotná realizácia trvala asi rok,“ vysvetlil pozadie príprav na vznik projektu, na ktorom spolupracovalo veľa ľudí, skupín či dobrovoľníkov. Všetkým fotograf vyslovil úprimnú vďaku.

Pózovali mu pritom známe herecké mená z dvoch prešovských divadiel, ale napríklad aj skupina historického šermu. Pri výbere udalostí mal voľnú ruku.

Bude pokračovanie?

Štovka to chcel urobiť tak, aby tie udalosti boli ľuďom aspoň trochu známe. Mnohé ďalšie sa však do projektu nezmestili a preto nás zaujímalo, či by mohol mať projekt aj 2. pokračovanie. „Určite je ešte mnoho udalostí, ktoré sa v Prešove udiali. To, či bude dvojka, uvidíme,“ zakončil záhadne Štovka. Jeho fotografie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Vychutnajte si ju: GALÉRIA Príbehu mesta prešovského fotografa Jána Štovku
12
Galéria
Zdroj: Ján Štovka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM