Ľubomír Hudačko Rôzne

Svadobné fotky sa dajú spraviť i v zlom počasí: Fotograf z Prešova ukázal dôkazy

Zrejme každý pár túži mať vo svoj veľký deň ideálne počasie. Nie vždy to vyjde. Niekedy má však aj nepriaznivé počasie svoje čaro. Presvedčte sa sami.

Ilustračný obrázok k článku Svadobné fotky sa dajú spraviť i v zlom počasí: Fotograf z Prešova ukázal dôkazy
4
Galéria
Zdroj: archív Peter Ilenčík

Slnečno, no nie veľmi horúco. Takéto počasie je snáď snom každej nevesty, ktorá sa pripravuje na svoj veľký deň. Ako spomienky na svadbu zostávajú mladomanželom bezpochyby aj fotografie.

Obavy z počasia

Tie sa v dnešnej dobe dajú nafotiť už naozaj takmer na akomkoľvek mieste. Horšie je to už však s počasím, ktoré ovplyvniť nevieme. Ako nám prezradil profesionálny svadobný fotograf z Prešova Peter Ilenčík, najmä nevesty berú svadobné fotenie dosť vážne a ich snom sú slniečkové fotky.

Podľa Petra je samozrejmosťou, že každý svadobný pár chce mať vo svoj deň len to najideálnejšie počasie a teda slnko a teplo. „Pokiaľ je škaredo, začínajú sa ukazovať obavy z počasia. A to je ten pravý čas, keď musí fotograf ubezpečiť pár a hlavne nevestu, že je to ešte v pohode a že aj v tomto počasí sa to dá pekne nafotiť,“ hovorí pre náš portál Ilenčík.

Aké počasie je preňho najlepšie? Peter tvrdí, že zamračené pod oblakmi. „Vtedy je perfekné difúzne svetlo, to znamená, že je pekné svetlo, ktoré nehádže ostré tiene na pár. Môžeme fotiť, kde chceme a kedy chceme. A to aj počas obeda, keď je slnko v najhoršej pozícii,“ hovorí.

Kvôli zlému počasiu nevestám aj odporúča, aby zvážili alternatívu objednania nejakého interiéru. Miesta im vie odporučiť, no stále to rozhodnutie necháva na samotný pár.

„Ešte som nemal za tie roky preložené fotenie z dôvodu zlého počasia. Keď je naplánované externé fotenie páru vo svadobný deň, čo je asi 95 percent z fotení, tak ak nemajú zvolenú interiérovu variantu, jedinou možnosťou je ísť fotiť mimo. Raz sa mi stalo, že sme zvolili inú lokalitu kvôli prietrži mračien nad Prešovom. Vtedy sme išli fotiť smerom na Bardejov, najprv som si overil cez SHMÚ, kam ten nešťastný mrak smeruje. V danej lokalite potom bolo zatiahnuté, no iba kropilo, čiže to bolo v poriadku,“ prezradil nám.

Ako upokujúci faktor

Peter hovorí, že každá nevesta chce, aby ten jej deň vyšiel na sto percent a fotograf je tam od toho, aby páru ponúkol možnosti a skúsenosti, ktoré za ten čas, čo fotí nadobudol. Fotograf podľa neho často funguje ako poradný a upokujúci faktor v tomto pre mladomanželov stresovom čase. Či sa stihne všetko ako má, či počasie bude dobré a či sa stihne prísť z fotenia včas. „Správne odpovede vedia upokojiť aj tu najnervóznejšiu nevestu, ale tieto otázky treba zodpovedať ešte pred externým fotením,“ zakončil na záver.

A to, že svadobné fotky párov sa dajú zrealizovať aj v nie práve príliš prívetivom počasí, si môžete pozrieť v našej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Svadobné snímky v neprívetivom počasí? Fotodôkazy z Prešova, že aj to ide
4
Galéria
Zdroj: archív Peter Ilenčík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM