Ľubomír Hudačko Rôzne

Potešenie pre ľudské oči: Do Prešova zavítala opálová nádhera, FOTO

Niečo také nezočíte každý deň. Ľudia v Prešove však mali počas atraktívnej výstavy možnosť vďaka naozaj krásnym fotografiám vidieť opálovú nádheru.

Ilustračný obrázok k článku Potešenie pre ľudské oči: Do Prešova zavítala opálová nádhera, FOTO
19
Galéria

Výstavu fotografií zo Slovenských opálových baní spojenú s ukážkami minerálov a Slovenského opálu či ukážkami výroby šperkov. To mali možnosť návštevníci vidieť na sídlisku Sekčov v nákupnom centre Max v závere októbra.

Na vlastné oči ste si mohli pozrieť to, čo sa skrýva v podzemí a aká krása to je. Ak ste v Červenici pri Prešove neboli osobne, priblížiť si prírodnú krásu dostali všetci na jedinečnej výstave naozaj zaujímavých fotografií. A veruže sa bolo na čo pozerať. Nádherné farebné kombinácie kameňov či šperkov priťahovali pozornosť prítomných.

Cieľom výstavy bolo upozorniť na to, že Opálové bane v Slánskych vrchoch sú už pár rokov opäť prístupné verejnosti. K dispozícii počas výstavy bol aj odborný výklad i ukážky, ako sa vyrábajú šperky z pravého Slovenského opálu. Dobrou správou pre tých, čo toto podujatie nestihli pritom je, že výstava bude pokračovať a to aj s predajom šperkov. Už od 13. novembra sa výstava do priestorov prešovského obchodného centra totiž vráti. Viac ako slová vám však napovie samotná bohatá fotogaléria. Pozrite si tú nádheru aj vy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Naozaj nádhera: V Prešove sme obdivovali krásne zábery opálov
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM