Hádzaná

Vysoké víťazstvo nad čínskym nováčikom v podaní Tatrana Prešov: Hádzanári sa zaskveli

Hádzanári Tatrana Prešov zavŕšili svoje domáce účinkovanie v základnej časti SEHA Gazprom ligy víťazstvom nad čínskym Pekingom 38:25 (17:13).

Ilustračný obrázok k článku Vysoké víťazstvo nad čínskym nováčikom v podaní Tatrana Prešov: Hádzanári sa zaskveli
Zdroj: Seha league

Najlepšími strelcami zelenobielych boli sedemgóloví Muňoz Cabezon a Lukáš Urban. Víťazstvom sa dostali so ziskom 15 bodov zelenobieli na 3. miesto tabuľky o tri body pred Vojvodinu Nový Sad.

Práve na palubovke tohto súpera odohrajú v sobotu 7. decembra od 15. hodiny zverenci trénera Slavka Golužu aj najbližší duel súťaže, ktorý bude zároveň priamym duelom o tretie miesto v tabuľke základnej časti.

Tú zelenobieli zakončia hneď v pondelok 9. decembra o 20.15 hod. na palubovke obhajcu titulu Vardaru Skopje.

Za neustáleho povzbudzovania stovky malých hádzanárov pod patronátom Regionálneho centra hádzanej, ktorí v rámci Mikuláša zaplnili tribúnu Tatran handball arény, nezačali domáci proti nováčikovi súťaže najlepšie.

Po chybách prehrávali

Súperovi hneď v úvode dovolili gólovo odskočiť, keď urobili viacero technických chýb a pozorní neboli ani v obrane. Nečudo, že v 20. minúte domáci prehrávali 9:12.

Zvyšných desať minút prvého polčasu však po zlepšenom výkone vyhrali 8:1 a na prestávku odchádzali so štvorgólovým náskokom.

V druhom polčase už domáci potvrdzovali svoju úlohu a na radosť svojich fanúšikov i prítomných detí zvyšovali skóre stretnutia. V 49. minúte natiahli zverenci Slavka Golužu náskok už na desať gólov (30:20) a skóre narastalo aj v závere, keď dostali šancu aj hráči z lavičky.

Pätnásťgólový náskok napokon hostia dvoma gólmi v závere znížili na konečných 38:25. Peknou bodkou za zápasom bola spoločná fotografia oboch tímov spolu s deťmi, ktoré neúnavne povzbudzovali počas celého zápasu a vytvorili mu tak výbornú atmosféru.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Je to pre nás dôležité víťazstvo, vzhľadom na udržanie si tretej priečky v skupine. Nemôžem ale byť spokojný s tým, ako sme zápas začali. Plán bol vytvoriť si rýchlo náskok a dať viac priestoru mladším hráčom."

"Na to ale potrebujeme lepší výkon ako sme predviedli v úvodnej 20-minútovke. Tím Pekingu sa od posledného vzájomného duelu zlepšil a držím mu palce aj v nasledujúcich zápasoch.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Povedal by som, že to bolo také povinné víťazstvo. Až na tých úvodných 20 minút, kedy sme možno trochu nebehali, nešli nám nohy a oni hrali dobre, všetko im padlo do bránky, čiže za to nás tréner trochu sčistil v šatni."

"Ale ešte do prestávky sme duel otočili a v druhom polčase už dominovali a vybojovali zaslúžené víťazstvo.“

Roman Carapkin, spojka Tatrana: „Vstup do zápasu bol z našej strany zlý. Prehrávali sme o 2–3 góly. Dostávali sme ľahké góly z 9–10 metrov, aj z pivota a v útoku robili chyby, ktoré sme nemuseli. Potom sme ale urobili všetko, aby sme tento zápas vyhrali."

"Ďakujem aj fanúšikom, že prišli na posledný domáci zápas SEHA ligy pred Vianocami. Obzvlášť chcem poďakovať deťom, ktoré vytvorili výbornú atmosféru. Veľmi sa mi to páčilo a dúfam, že aj deťom sa hádzaná páčila. Možno z niektorých vyrastú aj hádzanári.“

Tatran Prešov – ŠU Peking (Čína) 38:25 (17:13)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič 1, Čupryna – Djerič 1, Lapajne 6/3, Magdolen, Rečičár 1, Muňoz 7, Urban 7, Hozman 1, Vučko 2, Straňovský 3, Fodorean, Michalka 4, Grzentič 3, Carapkin 2, Afanou-Gatine.
  • Najviac gólov súpera: Jianjie Zhang 8, He Zheng 4
  • 7-metrové hody: 3/3 – 3/3
  • vylúčenia: 3 – 6.
  • priebeh: 0:1, 2:3, 3:6, 7:8, 9:12, 12:12, 17:12, 17:14, 20:15, 23:17, 26:19, 30:20, 36:22, 38:23

A v obrazoch si pozrite aj zábery na sieň slávy prešovského športu. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pribudla tu novinka: Otvorili sieň slávy prešovského športu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM