Správy

Vyrúbali ho pre tienenie: Teraz je z neho vianočný stromček v centre Prešova, FOTO

Na Hlavnej ulici v Prešove pred Konkatedrálou sv. Mikuláša už tróni krásny vianočný stromček. Smrek zo Smrekovej ulice má celkom až 15 metrov.

Ilustračný obrázok k článku Vyrúbali ho pre tienenie: Teraz je z neho vianočný stromček v centre Prešova, FOTO
4
Galéria

Smrek bude jednou z dominánt tohtoročnej vianočnej výzdoby v meste. Vianočný smrek prišiel do centra mesta zo Smrekovej ulice, je vysoký 15 metrov a jeho príbeh má šťastný koniec.

Vyrúbaný pre tienenie

„Ide o smrek, ktorý bol vyrúbaný pre tienenie na základe žiadosti občanov o výrub stromu.“

„Avšak, vzhľadom na to, že zodpovedal požiadavkam na vianočný stromček, ho spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. po výrube umiestnila pred Konkatedrálu sv. Mikuláša, a stal sa tak tohtoročným vianočným stromčekom mesta Prešov,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Doplnila, že pre bezpečnosť návštevníkov vianočných trhov má vianočný stromček stabilný betónový základ, aby sa predišlo jeho pádu. Zaistený je drevenými klinmi.

Od stredy 13. novembra sa už začína aj s jeho výzdobou. Výzdoba bude ladená v zlatých farbách v kombinácii s briliantovou bielou a červenou.

„Do zlato-bielych tónov bude ladená aj vianočná výzdoba na celej Hlavnej ulici. Výzdoba je vyrobená z materiálov, ktoré vyniknú aj počas dňa, keď nebude zapnuté osvetlenie,“ spresnila ďalej Šitárová.

Snehuliaci v novom šate

Vynovené sú aj obľúbené zimné svietiace postavičky, ktoré dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku a na pešej zóne.

V novom šate uvidia Prešovčania aj návštevníci mesta Prešov vianočných tučniakov aj snehuliakov. Na tučniakoch sú navyše kompletne vymenené LED svetielka.

Okrem stromčeka v centre Prešova pribudnú vianočné stromčeky aj na Švábskej ulici a pri Nákupnom stredisku Opál na Sídlisku Sekčov.

Mesto Prešov tento rok vyzdobí a rozsvieti celkovo 19 vianočných stromčekov vo všetkých mestských častiach.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vianočný stromček už skrášľuje centrum Prešova: Je ním tento krásavec
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM