Ľubomír Hudačko Rôzne

Radnica plánovala novinky k vianočným trhom v Prešove: Napokon niektoré musí okresať

Cieľom vedenia mesta bolo, aby vianočné trhy už v tomto roku priniesli viacero pozitívnych zmien a prvkov. Niektoré z nich však musí radnica odložiť.

Ilustračný obrázok k článku Radnica plánovala novinky k vianočným trhom v Prešove: Napokon niektoré musí okresať
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešovské vianočné trhy sa začnú 25.11.2019.

Tento rok mesto Prešov pracuje s myšlienkou predĺžiť trvanie vianočných trhov až do Silvestra.

Petíciu spustili, aj stiahli

Vedenie mesta od polovice októbra viedlo rokovania s Farnosťou sv. Mikuláša, na ktorých bola predstavená celá koncepcia a program vianočných trhov.

„Výsledkom rokovaní bola dohoda, na základe ktorej sa pódium malo presunúť od konkatedrály bližšie k ceste, aby nebolo v tesnej blízkosti kostola. Napriek tomu bola spustená petícia, ktorá však bola v krátkom čase stiahnutá,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

„Pri zostavovaní programu vianočných trhov sme dôsledne zohľadnili poriadok všetkých bohoslužieb. Na pódiu sme v čase bohoslužieb neplánovali žiadne čísla ani atrakcie, aby sme eliminovali hluk, ktorý by mohol rušiť veriacich v konkatedrále,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Pódium na pôvodnom mieste

V pôvodne navrhovanom riešení sa počítalo s umiestnením pódia v blízkosti historickej radnice. Táto zmena mala byť súčasťou nového konceptu vianočných trhov.

„Zástupcovia prešovskej radnice a Farnosti sv. Mikuláša na spoločnom stretnutí koncom októbra opäť prebrali všetky pripomienky týkajúce sa umiestnenia pódia a diskutovali aj o ďalších možných alternatívach presunu pódia na iné miesto,“ doplnil Tomek.

Zároveň padla dohoda o ponechaní pódia na pôvodnom mieste pri zastávke MHD Na Hlavnej rovnako, ako po minulé roky.

Cieľom vedenia mesta bolo, aby vianočné trhy už v tomto roku priniesli viacero pozitívnych zmien a prvkov.

Niektoré z nich však musí radnica odložiť.

Budú ekologickejšie

„Na novej koncepcií Prešovských pohodových Vianoc pracovalo viacero zainteresovaných subjektov. Je pravdou, že situácia s umiestnením pódia mala silné ohlasy zo strany veriacich a na základe toho vznikla petícia, ktorá mala tlmočiť nesúhlas s bezprostredným umiestnením pódia pri konkatedrále sv. Mikuláša,“ uviedol k téme aj viceprimátor mesta Prešov Vladimír Feľbaba.

Podľa jeho slov však nové Vianoce v Prešove budú ekologickejšie, so zaujímavým programom a podnetnými novinkami pre návštevníkov.

„Aj napriek medializovaným informáciám a prvotným výstupom som presvedčený, že tieto Vianoce budú v meste Prešov veľmi pekné a zaujímavé,“ doplnil Feľbaba.

A to s tým, že s dekanom farnosti sv. Mikuláša si už dohodli postup komunikácie ohľadom budúcoročných vianočných trhov, aby sa vyvarovali obdobnej situácií v súvislosti s umiestnením pó­dia.

V obrazoch si pozrite aj logo vianočných trhov, ktoré začnú už o pár týždňov. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Logo vianočných trhov v Prešove: Rok 2019 prinesie novinky
1
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM