Ľubomír Hudačko Hádzaná

Výhra v SEHA lige Prešovčanom dodala sebavedomie: Tatran zdolal v Rusku Spartak Moskva

Je to tam. Hádzanári Tatrana Prešov uspeli v SEHA lige a po nemastných výkonoch v domácej súťaži si dodali sebavedomie výhrou nad Spartakom Moskva.

Ilustračný obrázok k článku Výhra v SEHA lige Prešovčanom dodala sebavedomie: Tatran zdolal v Rusku Spartak Moskva
Zdroj: Seha league

Hádzanári Tatrana Prešov úspešne zvládli úvodný osemfinálový duel play-off SEHA Gazprom ligy, keď na palubovke Spartaka Moskva zvíťazili 31:23 (15:13).

Najlepší Rábek

Do budúcotýždňovej domácej odvety si tak odniesli osemgólový náskok. Pod výhru zverencov Slavka Golužu sa najvýraznejšou mierou podpísal Oliver Rábek, ktorý zaznamenal deväť gólov.

Duel v Moskve otvoril úvodný gól Rečičára hneď v prvej minúte. Úvodná desaťminútovka ale priniesla vyrovnanú hádzanú aj stav (5:5), postupne sa však začala prejavovať väčšia kvalita mierne favorizovaného Tatrana.

A to napriek tomu, že mu v zostave chýbali zranení Grzentič, Urban, Krok, ale i Cabezon, ktorý sa upísal nemeckému bundesligistovi Füchse Berlín.

Štvorgólový odstup

Iba na lavičke duel presedel aj Lapajne. Napriek hráčskemu oslabeniu si Tatran postupne vypracoval štvorgólový náskok (14:10 v 27. minúte). Záver polčasu ale hosťom nevyšiel podľa predstáv, keď súperovi dovolili tromi gólmi v rade znížiť na 13:14.

Posledné slovo v prvom dejstve mal napokon Oliver Rábek, keď premenil sedemmetrový hod. Na jeho presný zásah nadviazal v úvode druhej časti Vučko a Tatran za šesť minút druhého dejstva držal v rukách opäť štvorgólový odstup (19:15).

Ten dokázali v 44. minúte zelenobieli, podporovaní aj skupinou neúnavných podporovateľov, navýšiť už na šesť gólov (24:18).

Oporou v bráne bol Igor Čupryna, ktorý si pripísal desať úspešných zákrokov. Jeho spoluhráči ešte v záverečných minútach natiahli svoj náskok na osem gólov a s takýmto náskokom

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Gratulujem chlapcom ku kvalitnému výkonu. Začali sme dobre, urobili sme síce v krátkom čase niekoľko faulov, ktoré nás pribrzdili, ale celkovo sme hrali disciplinovane, dobre bránili a zápas sme vyhrali v obrane. Mali sme veľkú motiváciu hrať za zranených chlapcov a pre našich fanúšikov, ktorí prišli do Moskvy, za čo im veľmi ďakujem.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: "Po dvoch nelichotivých výkonoch, hoci aj víťaznom proti Šali, to bol absolútne seriózny prístup. Mužstvo sa zomklo od prvej minúty a podalo veľmi dobrý výkon. Obrovské poďakovanie, že aj napriek kritike po úvodných zápasoch, za nami prišli fanúšikovia a celý čas nás povzbudzovali.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Chcem poďakovať všetkým chlapcom, že v zápase odviedli stopercentný výkon. Vedeli sme, že to bude ťažké, lebo sme sem prišli v neúplnej zostave. Dosiahli sme ale dobrý výsledok. Prvý polčas bol vyrovnaný, ten druhý sme zahrali dobre, dali pár rýchlych gólov. Teraz máme pár dní na dôkladnú prípravu. Pozrieme si video a uvidíme, kde sme robili chyby, aby sme ich vedeli odstrániť.“

Odveta je na programe v sobotu 8. februára o 18. hodine v Tatran handball aréne. Bude to zároveň najbližší zápas, ktorý na zelenobielych čaká.

SEHA – 1/8 finále play-off (1. zápas): Spartak Moskva – Tatran – Prešov 23:31 (13:15)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 9/2, Rečičár 5, Hozman 1, Vučko 4, Straňovský 6, Fodorean, Michalka 3, Carapkin, Afanou-Gatine 3.
  • Najviac gólov súpera: Vinogradov 6/2, Fokin 4 Jevdomikov 3
  • 7-metrové hody: 4/3 – 4/2
  • vylúčenia: 4:4.
  • Priebeh: 0:1, 2:3, 5:5, 5:7, 6:9, 9:11, 9:13, 13:14, 13:16, 15:17, 15:20, 18:24, 21:25, 22:28, 23:31.

A na záberoch si pozrite aj highlighty z tohto zápasu. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM