Iné športy

Kapitán volejbalistov Prešova Sopko burcuje: V play-off chceme postúpiť čo najvyššie

Posledným 18. kolom vyvrcholila základná časť Edymax extraligy mužov. Do Prešova prišlo Komárno, po zápase kapitán Sopko burcuje a chce boja o medaily.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán volejbalistov Prešova Sopko burcuje: V play-off chceme postúpiť čo najvyššie
Zdroj: Andrej Schlank

Komárno vrátilo zverencom trénera Erika Digaňu novembrovú prehru z juhu Slovenska rovnakým výsledkom 1:3 (26:24, 19:25, 23:25, 20:25).

Hráči VK Mirad PU Prešov sa v druhej časti súťaže, tzv. nadstavbe, pred play-off stretnú v skupine o 5.-9. miesto s družstvami Myjavy, Nitry, Zvolena a Trenčína.

Priebeh stretnutia

Rozbehnuté Komárno vedelo, že na postup do štvorky musí v Prešove vyhrať a spoliehať sa na prehru Myjavy v Košiciach. Hostia na Šariši začali dobre, viedli 17:12, ale prešovskí volejbalisti pri podaní kapitána Martina Sopka st. otočili na 20:18 a napokon vyhrali prvý set 26:24.

V ďalšom priebehu však už dominovalo Komárno, ktoré vyhralo ôsmy duel za sebou a napokon sa predralo do elitnej štvorice na úkor Myjavy.

Poslednú prehru v extralige utrpelo Komárno 14. novembra, keď doma nestačilo práve na Prešov (1:3). Hostí potiahol k úspechu skúsený smečiar František Ogurčák, ktorý zaznamenal 22 bodov.

Za domácich si po 20 bodov pripísali smečiari Sopko a Michal Ščerba. Ivo Mikovčík predviedol ďalších 6 blokov. Hráčom zápasu (MVP) sa stal libero Komárna Martin Turis.

V skupine 1.- 4. sa predstavia Košice, Svidník, Prievidza a Komárno, v skupine 5.-9. budú hrať Myjava, Nitra, Prešov, Trenčín a Zvolen.

V nadstavbe, ktorá štartuje už v soboru 11. januára, sa stretne každý s každým doma a vonku. Play-off začína 29. februára 2020.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Blahoželám Komárnu. Na jednej strane preťali tú dlhú sériu, keď sa im nedarilo. Je to tím, ktorý sa pripojil do prvej štvorky a bude veľkým ašpirantom na titul."

"Divácky to bol atraktívny volejbal. Výsledok nepotešil, ale extrémne mrzieť nemusí. Máme svoj cieľ, svoje sme si odsledovali. Čaká nás druhá časť extraligy. Chcel by som pozvať všetkých divákov a verím, že uvidia atraktívny volejbal.“

Robin Pělucha, tréner VK Spartak UJS Komárno: „Bolo to veľmi ťažké. Prešov hral veľmi dobre v obrane. V útoku odvážne. My sme sa trápili. Zatlačili nás, nechcem povedať, že výkonom prekvapili, ale hrali naozaj výborne. Nebolo to vôbec jednoduché. Som rád, že sme vyhrali. Boli tam isté nedostatky.“

Martin Sopko st., kapitán VK Mirad PU Prešov: „Pekný zápas, s nešťastným koncom pre nás. V tých rozhodujúcich chvíľach sme zlyhali v útočnej fáze."

„Som rád za prvý set, keď sme sa dostali z veľkých trampot a set vyhrali. Potom prišlo to také naše uspokojenie a tie začiatky setov sú zatiaľ katastrofálne. Dôsledne sa pripravíme na play-off.“

"Už musíme konať. Základná časť nám ukázala veľa. Ideme na sebe pracovať a v play-off chceme postúpiť čo najvyššie. Nechceme byť na 5., ani na 6. mieste. Budeme tvrdo pracovať na tom, aby sme postúpili do boja o medailu. Ideme do toho.“

  • MVP: Martin Turis (Komárno)
  • Počet divákov: 239 divákov
  • Rozhodovali: Peter Malík, Peter Höger

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

A v obrazoch si pozrite aj zábery na vianočný hokejový turnaj, ktorý sa konal na Sekčove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Boj o víťaza vianočného turnaja v hokeji na prešovskom sídlisku Sekčov
20
Galéria
Zdroj: Vlado Salzer
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM