Ľubomír Hudačko Kultúra

Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Prešove, ponúkame vám šikovný prehľad. Vybrali sme niekoľko našich tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy 2015

na Hlavnej do 23. decembra

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

60. výročie PUĽSu

11. decembra od 18.30 na Veľkej scéne DJZ

Celovečerný galaprogram v troch obrazoch – Návraty, Naši jubilanti a Na dvore – v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru. Program je venovaný 60. výročiu založenia súboru. Súčasťou večera bude aj krst nového CD „Zaspivajme sobi“.

Fantázia

11. decembra od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Krivé zrkadlo tohto diela aj súčasným divákom ukazuje to, čo denne konzumujú. Veci a diela, ktoré ho už ani nebavia alebo by ho baviť nemali. Pretože ide o podprahovú zábavu a gýč. Hra takéto diela nielen zosmiešňuje, ale sa voči nim aj kriticky vymedzuje.

Večer hitov

11. decembra od 20.00 v Bowlingu pri trati

Počas večera hitov si budete môcť vychutnať prierez tvorbou najväčších hlasov modernej doby obohatený o muzikálové hity: Alicia Keys, Beyonce, Adele, Aretha Franklin, Lucie Bíla. A to v interpretácií speváckeho tria Júlia Smolková, Nela Harčaríková a Zuzana Banková.

Mikulášska burza

12. decembra od 8.00 v aule Pravoslávnej bohosloveckej fakulty PU

Na burze budú ponúkané oblečenie, knihy, hračky, rôzne dekorácie, vlastné výrobky ako aj vianočné ozdoby. Počas celej akcie je snaha vytvoriť kreatívnu dielňu pre deti, dospelým ponúknuť vianočný punč, mikulášske koláče. Všetko za symbolické ceny.

Handmade burza

12. decembra od 10.00 v Chris­tianii

Výťažok z burzy poputuje Svetielku pomoci na pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi. Chystá sa pekný program pre deti aj dospelých. Podporiť akciu prídu aj Free voices, Manželia Husovskí, Papyllon a pre deti Divadlo Cililink.

Prešovský Večer bojových umení 2015

12. decembra od 17.00 v Športovej hale Prešovskej Univerzity

Hlavný program exhibície bojových umení a športov od 17.00. Hosťom Roman Volák, viac ako 60-násobný majster sveta Tomi „Kid“ Kovács, majster sveta v profesionálnom boxe. Vstup divákov na Športovej 10 je od 16.45.

Florbalová extraliga

12. decembra od 18:30 a 13. decembra od 15:00 na ZŠ Sibírska

FBC Mikuláš vs Salming Trenčín a 1.ŠK FBC Trenčín. Nechajte sa pozvať na mužskú florbalovú extraligu, kde sa máte načo tešiť. Prešovčania privítajú niekoľkonásobného majstra Slovenska a taktiež vo vynikajúcej forme hrajúce mužstvá z Trenčína. Počas soboty aj nedele vás čaká menšie sladké prekvapenie a samozrejme super florbal.

IX. Prešovská zberateľská burza

13. decembra od 09.00 do 15:00 v PKO

Milovníci prešovskej burzy, opäť sa máte na čo tešiť. V PKO sa chystá burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD či videopásov. Príďte si doplniť svoju zbierku.

Duo Farsa

13. decembra od 17.00 v Šarišskej galérii

Zažijete ohnive flamenco, vášňou nabité melódie, prebudenie vašich snov. To všetko vám dá svojou hrou Duo Farsa, ktoré vystúpi v Šarišskej galérii. Ak máte radi španielsky temperament, toto je niečo pre vás.

Môže vás zaujímať:

Východniari útočia na hudobné rebríčky: Známy hit prerobili na vianočnú pecku!

Tešte sa na novú hru v Divadle Alexandra Duchnoviča: Komédia, kde muži hrajú ženy a ženy mužov

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: Tomáš Motýľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM