Kultúra

Vyberiete si? Najbližšie dni v Prešove prinesú aj atraktívne podujatia

Je tu nový týždeň a s ním prichádza aj viacero podujatí, ktoré sa uskutočnia v našom meste. Pozrite si redakčný výber tých najlákavejších.

Ilustračný obrázok k článku Vyberiete si? Najbližšie dni v Prešove prinesú aj atraktívne podujatia
Zdroj: Dnes24.sk

Studená vojna

16. júla 21.00 v Záhradnom kine

Vášnivý príbeh lásky odohrávajúci sa na pozadí Studenej vojny. V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba.

Rachel Jutková: Shetland Inspired

17. júla 19.00 vo Wave

Vernisáž výstavy zachytáva škótsku ostrovnú krajinu a vnem mora v podaní abstraktných malieb Rachel Jutkovej a video projekcie “Sea Multiplicity” shetlandskej umelkyne Kirsty Jo Smith.

Pivný festival

18. júla až 4. augusta v Jazdeckom areáli

9. ročník festivalu, predpokladaná bude účasť 6 najväčších výrobcov a dovozcov piva na Slovensku a zástupcu českých a moravských pív na Slovenku.

Burza starožitností a kuriozít

19. júla 8.00 na Pešej zóne

Každomesačná burza obľúbená u tých, ktorým sa páčia starožitnosti. Týchto búrz sa zúčastňujú aj návštevníci a predajcovia z viacerých susedných krajín.

4 Brothers Festival 2019

19. júla 18.00 až 21. júla na amfiteátri

Pre návštevníkov je pripravený program plný zaujímavých interpretov zastupujúcich rôzne hudobné žánre. Kapely a DJ´s zo Slovenska, Česka a Poľska. Hardcore, Hip Hop, Reggae a ďalšie.

Prešovské Vínne Slávnosti

od 19. júla 19.05 na dvore za CNK Wave

Viac ako 80 druhov nielen slovenských produktov predstavia slovenské vinárstva a vinotéky. Dobrá hudba a niečo pod zub bude samozrejmosťou.

Filmová noc na hrade

19. až 21. júla na Šaršiskom hrade

Ak máte radi prírodu, miernu turistiku, stanovanie pod hviezdami, dobré filmy a vždy kvalitnú kultúru, toto je pre vás. Filmová noc na hrade je filmový festival zameraný predovšetkým na krátky film. Počas dňa sa Šarišský hrad premieňa na oázu kultúry prostredníctvom sprievodného programu (hudba, divadlo, tanec, fotografia, workshopy, prednášky a podobne).

Videli ste tieto zábery? 720. výročie udelenia mestských výsad Prešov pripomína aj takáto parádna minca. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto vyzerá pamätná minca Prešova: Je unikátna a odkazuje na veľké výročie
3
Galéria
Zdroj: Mestské informačné centrum PO
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM