Rôzne

Pivný festival 2019 už onedlho v Prešove: Aké novinky tento rok prinesie?

Milovníci zlatistého moku či zábavy sa majú na čo tešiť. V Prešove sa aj tento rok bude konať Pivný festival. Ten ponúkne aj novinky.

Ilustračný obrázok k článku Pivný festival 2019 už onedlho v Prešove: Aké novinky tento rok prinesie?
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Pôjde už o jeho 9. ročník a uskutoční sa tradične v jazdeckom areáli na Sídlisku III. A to v dňoch 18. júla až 4. augusta. Tešiť sa môžete na to, že v ponuke bude približne 100 druhov piva, vrátane viacerých špeciálov, alko aj nealko siderov a radlerov z domácej produkcie, Čiech a Moravy, ale aj Nemecka, Belgicka či Spojeného kráľovstva.

Vratné poháre

„Jednotným platidlom na festivale je už tradične „Pivný toliar“, ktorého hodnota bude vzhľadom na nárast cien pív tento rok 1,50,“ približujú organizátori. Toliarom bude možné platiť za všetky nápoje a jedlá, ponúkané v rámci festivalu. Toliare si návštevníci budú môcť zameniť v Zmenárňach, umiestnených pri vstupe do areálu festivalu, ako aj v blízkosti pódia.

„Pre návštevníkov sme aj tento rok pripravili novinky – prvou a najväčšou je používanie vratných pohárov, ku ktorému nás priviedol z roka na rok sa zvyšujúci objem plastového odpadu a vedomie, že už dve použitia vratného pohára sú ekologickejšie ako jednorazové plastové poháre,“ vysvetlili ďalej členovia tímu Pivného festivalu.

Poháre budú v objeme 0,5 l a sú určené na všetky čapované a rozlievané nápoje. Záloha za pohár je 2 eurá, použité poháre sa dajú vymeniť za rovnaké pri kúpe ďalšieho nápoja alebo odovzdať na zberných miestach, ktoré budú viditeľne označené – tam dostane každý návštevník za použitý pohár 2 eurá späť. Poháre sa umývajú v špeciálnej linke a budú návštevníkom k dispozícii počas celého festivalu.

Veľkoplošné stany

„Druhou novinkou sú dva veľkoplošné stany na hlavnej spevnenej ploche pred pódiom, ktoré prinesú návštevníkom festivalu väčší komfort a viac zastrešeného priestoru na sedenie,“ informovali organizátori s tým, že aj tento rok budú okrem hlavnej spevnenej plochy s veľkoplošnými stanmi, sedením a veľkoplošným pódiom pre návštevníkov festivalu pripravené ďalšie 2 veľkoplošné stany na trávnatej ploche.

Príjemné posedenie poskytne návštevníkom festivalu aj terasa „Pivárne pri trati“ s kapacitou 120 miest, s ponukou grilovaných špecialít a pív, za ktoré bude možné platiť eurami. „Zmeny prinášame aj v oblasti sprievodného programu, ktorý bude prebiehať na veľkoplošnom pódiu iba počas víkendov, cez týždeň bude pre návštevníkov pripravený program priamo v stanoch – premietanie filmov a menšie hudobné zoskupenia počas pracovného týždňa,“ dodali na záver členovia tímu Pivného festivalu.

A v obrazoch si pozrite tiež to, akú novinku majú pre zmenu na kúpalisku Plaza Beach. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nejde ju prehliadnuť: Sezóna 2019 na Plaze priniesla takúto novinku
2
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM