Ľubomír Hudačko Správy

Vodiči, v Prešove vás kvôli rekonštrukcii čakajú dopravné obmedzenia: Niekde až do polovice augusta!

Modernizáciám a rekonštrukciám v Prešove rozhodne neodzvonilo. Práve naopak, v plnom prúde sú ďalšie opravy a s tým aj dopravné obmedzenia. Vodiči, dávajte preto pozor na zmeny, niekde potrvajú až do polovice augusta.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, v Prešove vás kvôli rekonštrukcii čakajú dopravné obmedzenia: Niekde až do polovice augusta!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch sa pracuje na rekonštrukcii Vajanského ulice.

Čiastočná uzávierka do polovice augusta

„Práce v tejto frekventovanej časti mesta si vyžiadali aj dopravné obmedzenia v rámci čiastočnej uzávierky tejto komunikácie v úseku približne 500 metrov a to do polovice augusta. Modernizácia vozovky pozostáva z odfrézovania obrusnej vrstvy, obnovy povrchu vozovky vyrovnaním povrchu asfaltovou zmesou, aplikáciou spojovacieho postreku a uloženia novej asfaltovej vrstvy,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Podľa nej je súčasťou aj oprava a rekonštrukcia uličných vpustí poklopov kanalizácie, obrubníkov a chodníkov pozdĺž ulice. Práce sú rozdelené do troch etáp, poslednou je položenie novej obrusnej asfaltovej vrstvy na celú plochu vozovky. Úsek začína frekventovanou križovatkou Grešova – Vajanského – Hollého – Lesík delostrelcov.

Obmedzenie premávky

Križovatka bude počas prác riadená svetelnou signalizáciou. „Počas stavebných prác dôjde k obmedzeniu premávky na uvedenej komunikácie, a to k zúženiu profilu dvojpruhovej cesty o jeden jazdný pruh a zavedenie jednosmernej premávky. Okrem tohto sa dopravné obmedzenia dotknú ulice Lesík delostrelcov, kde je usmernená premávka pred križovatkou mimo priameho pruhu, ulice Grešovej a Hollého, kde je zákaz odbočenia na Vajanského,“ pokračuje hovorkyňa.

Výjazd z obslužných komunikácií, teda Burianova a Rumanova na Vajanského ulicu zostáva funkčnou. Rekonštrukcia zahŕňa úseky 170 metrov medzi ulicami Rumanova a Sládkovičova, 200 metrov medzi ulicami Sládkovičova a Metodova, 180 metrov medzi ulicou Metodova a začiatkom cintorína a 180 metrov medzi začiatkom cintorína a vstupom na cintorín.

„Počas stavebných prác tak dochádza k obmedzeniu premávky na uvedenej komunikácii, a to k zúženiu profilu dvojpruhovej cesty o jeden jazdný pruh s cestnou svetelnou signalizáciou. Cestná doprava bude obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu minimálnej šírky 2,75 metra,“ zakončila Kmetóny Gazdová. Práce na tejto komunikácii sú súčasťou rekonštrukcií miestnych komunikácií a zastávkových ník v objeme 2,95 milióna eur.

Čítajte tiež:

Najhoršie cesty v meste podľa Prešovčanov: Na tieto šoféri hromžia najviac!

V centre Prešova už sú nové povrchy zastávok: Rekonštrukcie však pokračujú, tieto ulice sú na rade!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM