Ľubomír Hudačko Správy

V centre Prešova už sú nové povrchy zastávok: Rekonštrukcie však pokračujú, tieto ulice sú na rade!

V centre Prešova dostali zastávkové plochy nový povrch. Práce tu boli ukončené, plynie 21 dňová lehota tvrdnutia betónu, ale na rade sú aj ďalšie lokality. V ktorých uliciach sa bude v rekonštrukciách pokračovať? Známy je aj termín ukončenia týchto prác...

Ilustračný obrázok k článku V centre Prešova už sú nové povrchy zastávok: Rekonštrukcie však pokračujú, tieto ulice sú na rade!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci rekonštrukčných prác na zastávkových nikách sa pracuje aj na konštrukčných vrstvách vozovky, ktoré v čase výstavby neboli prispôsobené na tento účel. Teplotnými výkyvmi, kedy pri vysokých teplotách asfalt povolí a vplyvom zastavovania vozidiel MHD sa vlní, dochádza k deformácii vozovky.

„Práce pokračujú podľa harmonogramu, tento týždeň sa súbežne začína aj na rekonštrukcia cesty a chodníka na Vajanského, kde sa odstraňujú obrubníky a práce na autobusových zastávkach sa na budúci týždeň začnú aj na opačnej strane komunikácie na Prostějovskej ulici,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ako dodala, v týchto častiach zastávkových ník sa preto vystužuje vozovka betónovými podkladovými vrstvami, aby bola spevnená a nedochádzalo k jej deformácii pri nápore ťažkých vozidiel a ich prevádzke. „Práce na týchto zastávkach v centre budú ukončené v druhej polovici augusta,“ dodala hovorkyňa.

Obrat cestujúcich (nástup + výstup) počas pracovných dní mimo prázdninového obdobia sa pohybuje v počtoch približne 10 000 – 12 000 cestujúcich. Cestujúci tu realizujú prestup medzi jednotlivými linkami priamo na nástupisku v smere na železničnú stanicu, ale aj prestup medzi linkami opačného smeru. Využívajú aj peší prechod na nástupisko v smere na križovatku Námestie mieru.

Čitajte tiež:

Vrazili do nej 12 000 eur a zaručene poteší všetkých cestujúcich: Novinka na trati Prešov – Lipany!

Dopravný podnik v Prešove s novinkami nekončí: Pozrite, čo chystá v našom meste ešte tento rok!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM