Ľubomír Hudačko Správy

Vrazili do nej 12 000 eur a zaručene poteší všetkých cestujúcich: Novinka na trati Prešov - Lipany!

Nevyužívajú ju len miestni obyvatelia, ale celkovo všetci na trati Prešov - Lipany. Aj preto táto novinka za približne 12 000 eur iste poteší všetkých cestujúcich. Zmenilo sa tým aj tamojšie okolie, čím sa teda môžeme kochať?

Ilustračný obrázok k článku Vrazili do nej 12 000 eur a zaručene poteší všetkých cestujúcich: Novinka na trati Prešov - Lipany!
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Obec Pečovská Nová Ves spolu so Železnicami SR opravili chátrajúcu železničnú zastávku, ktorú nevyužívajú len miestni obyvatelia, ale celkovo cestujúci na trati Prešov – Lipany. Oprava stála približne 12 000 eur a zmenila sa nielen chátrajúca budova, ale aj jej okolie.

Pribudnúť by mala aj kamera

Ako uviedol zástupca starostu Slavomír Karabinoš, o opravenú zastávku sa bude ďalej starať obec, ktorá si ju bezplatne prenajala. Využitá bude na propagáciu obce a regiónu, kde si návštevníci nájdu rôzne propagačné materiály. V budúcnosti sa uvažuje aj o zriadení knižnice a pribudnúť by tu mala aj kamera.

Kvôli bezpečnosti a nevyhovujúcemu stavu sa tu zbúral komín a vymenili dažďové žľaby, natrela sa strecha a opravila fasáda. Pribudlo zasklenie okien, nové parapety a opravené, nanovo natreté mreže, ako aj nová maľba v interiéri zastávky. „Opravená prístupová cesta, schody, zábradlie, bezpečnostné nátery a nové lavičky prispeli nielen k peknému vzhľadu, ale najmä k zvýšeniu bezpečnosti cestujúcich,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Cestujúci sa sťažovali

Železničiari prešovských pracovísk ŽSR spolu s obecnými zamestnancami tento stav zmenili za niekoľko týždňov. Železnice okrem zamestnancov a odborných výkonov poskytli na túto opravu aj stavebný materiál a potrebnú mechanizáciu. Pečovská Nová Ves je stredisková obec na trati Prešov – Lipany a železničná doprava je tu obľúbeným spôsobom dopravy najmä pre študentov a pracujúcich.

Počas pracovných dní zastavuje vlak v obci v oboch smeroch viac ako 30-krát. Cestujúci sa sťažovali na uzamknutú čakáreň aj nevyhovujúci prístup k nástupišťu a na budove, ktorá bola po zrušení predaja lístkov prázdna, sa podpísali aj vandali. I preto obec iniciovala rokovanie so ŽSR, výsledkom ktorého bola dohoda o spoločnej oprave zastávky.

Čítajte tiež:

Pozitívne správy od železníc: Zmeny vlakových spojov, ktoré Prešovčanov určite potešia!

Prešovské kúpaliská na trojke a Solivare cez víkend praskali vo švíkoch: Prestriedali sa tam tisíce ľudí!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM