Ľubomír Hudačko Správy

Najhoršie cesty v meste podľa Prešovčanov: Na tieto šoféri hromžia najviac!

Prešov a cesty. Istotne téma, ktorá zaujíma každého vodiča v našom meste. Zisťovali sme medzi obyvateľmi, ktoré sú pre nich tie najhoršie a mali by sa podľa nich prioritne riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Najhoršie cesty v meste podľa Prešovčanov: Na tieto šoféri hromžia najviac!
Zdroj: TASR

Formou jednoduchej ankety sme skúmali medzi obyvateľmi Prešova, s ktorými cestami sú nespokojní a malo by sa s nimi už niečo robiť. Aj keď sa niektoré cesty už rekonštruovali a upravovali, stále sa nájde dosť takých, na ktoré Prešovčania hromžia.

Pri našej otázke, ktoré cesty v meste sú podľa vás v katastrofálnom stave a mali by sa začať prioritne opravovať, sme nerozlišovali a nekládli dôraz na to, kto má vozovku v správe, či mesto, kraj alebo Národná diaľničná spoločnosť.

Najhoršia podľa ľudí je…

Najčastejšie tipy padli na Jarkovú ulicu v Prešove. „V okolí je množstvo zaparkovaných áut, takže prejazdnosť je tu mizivá, to je jedna vec a druhá vec, je tu na Jarkovej všade mimoriadne deravá cesta,“ rozhovoril sa vodič Miro (29).

Vodič Michal pre zmenu vidí nedostatky inde: „Mne sa nepáči Masarykova, odkiaľ pramení denne množstvo áut. Tie preliačiny od MHD sa ešte dajú pochopiť, ale kžadá záplata tvorí len stále väčší a väčší tankodrom. Ak by tu bol koberec, každý by si to pochvaľoval a jazdiť by bola lahoda. Čiastočné záplaty ešte nikdy nič nevyriešili,“ povedal rozhorčene.

Problémové aj Pavlovičovo námestie

Jarková ulica je frekventovaná, čo potvrdil aj ďalší jazdec týmto smerom Peter (44): „Ešte som nezažil, aby sa Jarková niekedy opravovala. Je tu polícia, majú to pod nosom a tiež im to asi nevadí. Takisto pracovisko Mestského úradu, množstvo zaparkovaných áut. Človek sa tu nemá kam pohnúť,“ pridal skúsenosti.

„Zlé je to určite na Budovateľskej. Takisto na Požiarnickej aj okolo malého OD Tesca. Pridal by som sem aj Slovenskú ulicu a Konštantínovu. Popraskaná je aj na križovatke pri OD Lidl,“ uviedol Marek (34). Horko-ťažko sa v pohode dostanete aj cez Pavlovičovo námestie. „Tu sa mi nezdá, aby niekedy bola samospráva vyhodnotiť stav ciest. Sú nejaké oválne a nadhadzujú akoby som šiel po lese,“ neskrýval rozhodčenie Juraj (58) z Prešova. Svoj tip určil aj Štefan, ktorý vidí problém na Škultétyho, resp. Štúrovej ulici: „Na tejto ulici vyrastal spevák Peter Nagy, rozhodne sa však nemôže vrátiť domov s pocitom, že si doma neprederaví auto. Štúrova je v tragickom rozpoložení, samá diera,“ zhodnotil.

Dušan (36) vidí problém na Prostějovskej a možno práve po nedávnej prietrži mračien: „Nerád by som niekomu krivdil, ale teraz je to tam dosť zlé. Neviem aj, či to nebolo spôsobené búrkou. Je to hlavná tepna Sídliska III a keď som tam šiel autom, bolo tam dosť veľa veľký dier. Takáto deravá trojka rozhodne nebola,“ určil.

Na Vajanského len pomaly

Len pomaly sa musíte brodiť Vajanského cestou, ktorá získala druhý najvyšší počet tipov: „U mňa je to Vajanského, pretože nešťastne sú tu vedené semafory a denne sa tu tvorí množstvo kolón. Nezávidím vodičom, ktorí tu musia parkovať či cestovať do práce. Mali by sa na to kompetentní urýchlene pozrieť,“ povedal zaujímavosť Karol (51).

Svoju myšlienku pridala aj vodička Zuzana: „Odkedy sa rekonštruuje Kuzmányho ulica, chodci začali využívať obchádzku v okolí Vajanského, tým sa tvoria kolóny, keďže im vodiči zastavujú. Už by sa mohla dokončiť a potom pozrieť sa práve na Vajanského,“ hovorí.

Nutnosť opráv je dosť

Nejedna diera sa ukazuje miestami aj na Solivarskej ulici, ktorú síce opravili, ale nie v celej miere: „Určite máme aj lepšie cesty, ako je táto. Zdá sa mi dlhodobo podvýživená a človeka nadhadzuje pri jazde nielen autom až tak, že si potom musí kontrolovať škody na vozidle. Nie je to dobré,“ pridal názor Šimon.

Po Solivarskej padali názory aj na Jurkovičovu, či Švábsku ulicu. Miestami v dezolátnom stave je aj Slovenská: „Ľudia sem chodia na úrad práce a neviem, či je tu dobré mať takýto tankodrom. Hádam sa nájdu finančné prostriedky aj pre tento úsek,“ poznamenala Júlia. Masarykova ulica sa pre zmenu nevidí ani Jakubovi: „Človek si musí voliť radšej obcházkové trasy, celkovo je v Prešove veľmi veľa chorých ciest, ktoré by bolo vhodné už konečne vyliečiť. Pozitívom je aspoň oprava cesty na ulici armádneho generála Svobodu. Inak je ešte nutnosť zapracovať na tom,“ dodal na záver.

Čítajte tiež:

V Prešove pozor na uzávierky, zmeny a meškanie spojov: Ako bude vlastne jazdiť MHD?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM