Kultúra

Víkend v Prešove? Prinášame vám tipy na podujatia, ktoré tu môžete navštíviť

Neviete ešte, ako naložiť s voľnými dňami? Ak ich chcete stráviť v Prešove, neprehliadnite redakčný výber naj podujatí, ktoré sa tu uskutočnia.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Prešove? Prinášame vám tipy na podujatia, ktoré tu môžete navštíviť
Foto: Ľubomír Hudačko

Dobrý festival 2019

do 16. júna na Delni

Hudobne farebný festival v najväčšom meste Prešovského kraja otvára druhú dekádu svojej existencie a aj tento krát sa môžete tešiť na množstvo dobrej muziky, umenia, zábavy, dobrého jedla a pitia. Filozofiou Dobrého festivalu je ponúknuť na jednom mieste hudbu a umenie rôznych žánrov a zanechať u každého v srdci krásnu spomienku na príjemne strávený víkend.

Oheň

15. júna 9.00 v Mestskej hale

Evanjelizačná konferencia Oheň aj tento rok.

Zvedavé čítanie

15. júna od 9.30 v Slniečku, Hlavná 16

Zvedavé čítanie v Prešove trvá tri dni, spisovatelia sa počas nich budú stretávať s čitateľmi nielen v knižniciach, ale zájdu za nimi aj do škôl. Prísť môžu deti, ale aj ich rodičia, ba i celé rodiny. Cieľom podujatia je totiž je priviesť rodičov, mládež a deti k čítaniu kvalitnej a hodnotnej literatúry.

Deň detí na Sigorde

15. júna 10.00 Lodenica Sigord

Čaká vás vystúpenie Karate klubu, skákací hrad, člnkovanie na priehrade, detská diskotéka. streľba z luku, maľovanie na tvár, tombola, vyrazenie príveskov, sladké maškrty a dobrá hudba.

Objavovanie Prešova

16. júna 14.00 pred MIC

Počas júnového Objavovania Prešova si pripomenieme udalosti, ktoré sa v našom meste odohrali pred 100 rokmi a z dejín ich poznáme ako vyhlásenie Slovenskej republiky rád. V minulom režime boli tieto udalosti a ich význam zveličované a preceňované, za posledných 30 rokov zase zabúdané a hodnotené ako epizódne. Prehliadka výstavy v Krajskom múzeu v Prešove bude súčasťou Objavovania.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako prebiehala derniéra Zlatej svadby FS Šarišan. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vyvolala záujem ako hrom: Derinéra Zlatej svadby Šarišanu v OBRAZOCH
44
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM