Kultúra

Dobrý festival sa blíži: Aký bude na Delni pre deti aj dospelých sprievodný program?

Ďalší ročník Dobrého festivalu je takmer tu. Obľúbené podujatie sa vracia po ročnej pauze a bude opäť na Delni. Aký ponúkne sprievodný program?

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival sa blíži: Aký bude na Delni pre deti aj dospelých sprievodný program?
Zdroj: Katarína Klimeková

Dobrý festival otvorí svoje brány na Delni v Prešove už 14. 6. 2019 a potrvá až do 16. júna. Okrem nabitého hudobného programu organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program pre deti i dospelých. A presne naň sme sa teraz zamerali.

Hry aj balónová šou

Na Dobrý festival každoročne zavítajú stovky detí a tento rok pre nich organizátori opäť pripravili množstvo zaujímavých aktivít a zážitkov. „Deti si ozdobia muffiny, budú maľovať na drevo, na tričká, vyrábať šperky, modelovať z hliny a užijú si balónovú šou. Vyskúšajú si obľúbený kurz prvej pomoci, zažijú tréning malých lyžiarov, zahrajú si rôzne hry a vyskáču sa v skákacích hradoch. Rodičia môžu využiť prítomnosť profesionálnych animátorov, ktorí im ich ratolesti radi postrážia, kým si oni vychutnajú program Dobrého festivalu,“ uviedla PR manažérka Hana Tásler.

Aj workshop

Pre dospelých bude pripravená prednáška o príprave na počatie, pôrod a materstvo a workshop nosenia a šatkovania detí. Vítané sú aj deti a dospelí so zdravotným a mentálnym handicapom, pre ktorých bude program prispôsobený tak, aby si i oni vychutnali dávku zábavy a radosti. Zdravotnícky dozor bude zabezpečený zdravotníkmi z Asociácie samaritánov SR. Na deti bude čakať aj malé občerstvenie a nanuky. Počas Dobrého festivalu si bude možné v detskom kútiku nechať postrážiť deti od veku 3 rokov.

Príde Eugen Libezňuk

V Deutschmann Galérii sa, okrem podávania Dobrej kávy, budú premietať filmy, vystavovať obrazy, čítať rozprávky a diskutovať zaujímavé témy. V sobotu a v nedeľu sa program začne o 11:00 s divadielkom Cililing, ktoré na Dobrý festival prinesie rozprávkový svet plný zábavy a veselých dobrodružstiev, kde dobro vždy zvíťazí a zlo nezostane nepotrestané. „V sobotu prijal pozvanie organizátorov skvelý herec, člen činohry Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove, Eugen Libezňuk, ktorý najmenším prečíta krásne slovenské rozprávky z pera Pavla Dobšinského. A v nedeľu si budeme čítať z knižky s mladými hercami zo Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša,“ prezradila Hana Tásler.

Zdroj: YouTube.com

Po oba dni budú v Deutschmann Galérii prebiehať aj zaujímavé diskusie. O svojej práci prídu porozprávať zástupcovia Migračného úradu Ministerstva vnútra SR. Čo je to cirkulárna ekonomika, ako správne recyklovať, či ako sa zapojiť do projektu „Bicykle za dobré skutky“, sa dozviete v diskusiách s Green Cubator n.o. S OZ Podaj ďalej sa porozprávate o pomoci druhým, či ako funguje charita v Prešove. A návštevníci môžu zažiť i talkshow na tému „30 rokov slobodnej hudby“.

Novinka

Návštevníci si môžu tiež zalietať na teplovzdušnom balóne a pripravené bude aj „živé“ Človeče, nehnevaj sa. Časť areálu bude vyhradená výstave limitovanej kolekcie obrazov takmer zaniknutých slovenských párt. Jedinečný projekt „Party v 21. storočí“ spája originálne obrazy, ktoré unikátnym spôsobom spájajú fotografiu, facepainting a umeleckú maľbu. V priebehu 2 rokov navštívilo už viac ako 300 000 ľudí 30 výstav a prezentácií po celom svete od Ottawy až po Viedeň a Prešovčania si ju môžu pozrieť práve na Dobrom festivale.

„Novinkou na Dobrom festivale bude prítomnosť samostatného pódia Reggaenade Sound so štedrou hudobnou nádielkou od ska, cez rocksteady, reggae, dub až po dancehall. Vstupenky sú v predaji napríklad aj v stánku Dobrého festivalu na Hlavnej ulici. A vstup je pre deti do 140 cm v sprievode rodičov zdarma,“ zakončila Hana Tásler.

Aktuálne sa rozbehli Dni mesta Prešov a ako to vyzeralo počas úvodného dňa si pozrite vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Dni mesta Prešov už odštartovali: Pozrite si to na FOTKÁCH
19
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM