Kultúra

Letné Kino Pocity ponúkne bohatý program: Tešte sa na 13 zaujímavých filmov

Milovníci kvalitných filmov si prídu v lete v Prešove na svoje. Kino Pocity počas júna, júla a augusta zorganizuje 13 premietaní v záhradnom kine.

Ilustračný obrázok k článku Letné Kino Pocity ponúkne bohatý program: Tešte sa na 13 zaujímavých filmov
Zdroj: Tomáš Telepák

Premietať sa bude za kinom Scala na Masarykovej ulici. V príjemnej atmosfére mestského amfiteátra budú mať diváci možnosť vidieť žánrovo pestré snímky z rôznych kútov sveta.

Jún

Prvá projekcia je v prípade dobrého počasia naplánovaná na utorok 4. júna o 21:00 a bude ňou minuloročný filmový hit Bohemian Rhapsody. Film popisuje hudobnú dráhu i nekontrolovateľné vzostupy a pády speváka Freddieho Mercuryho, od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Milovníkov zábavy a cestovania poteší žltá výprava trabantov vo filme Trabantem tam a zase zpátky. Týmto filmom sa končí ich posledná veľká cesta naprieč kontinentmi. Žltý cirkus, pod taktovkou cestovateľa a režiséra Dana Přibáňa, ide z Indie až domov. Prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a stíha aj utekať pred políciou. Skrátka, táto posádka nemôže sklamať. Návrat domov je dojemný ako ešte nikdy predtým a dokazuje, že na dobrodružstvo netreba luxus – stačia 2 trabanty, 1 maluch, 1 jawa a skupina skvelých ľudí.

V júni sa môžete tešiť aj na francúzsku komédiu Je mi fajn, s.r.o. s množstvom situačného humoru a karikatúrnych postavičiek. Koncom júna uvidíte film islandského režiséra Benedikta Erlingssona Žena v boji, ktorý je delikátnou zmesou bláznivej komédie, akčného trileru a ironickej satiry na západnú spoločnosť. Päťdesiatnička Halla vyhlásila vojnu miestnemu výrobcovi hliníka, aby zabránila tomu, že bude devastovať krajinu. Riskuje všetko, čo má, aby chránila prírodu na Islande.

Júl

Júl bude patriť filmovému hitu Zrodila sa hviezda s Bradley Cooperom a Lady Gaga v hlavnej úlohe, poľskej dráme o láske Studená vojna či dánskemu thrilleru Tiesňové volanie. Tí, ktorí sa radi boja, si môžu pod hviezdami vychutnať horor Tiché miesto. Lákadlom bude i premietanie filmu prešovských rodákov Richarda a Viťa Staviarskych Loli Paradička s osobnou účasťou tvorcov. Okrem toho príde cestovateľ Marek Slobodník osobne uviesť svoj nový film Afrika na pionieri.

August

V auguste premietne Kino Pocity romantickú komédiu Srdcu Nerozkážeš. Pre fanúšikov béčkových filmov je pripravená projekcia filmu The Disaster Artis: Skutočný prepadák, ktorý je skutočným príbehom o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room (2003), označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias. Filmové leto sa uzavrie hororovým tanečným filmom francúzskeho režiséra Gaspara Noého Climax, ktorý patrí medzi najkontroverznej­ších filmárov súčasnosti. Film je určený len pre silné povahy.

Letné Kino Pocity ponúkne svoj program každý utorok po zotmení. V prípade zlého počasia sa premietanie neuskutoční podľa programu, ale presunie sa na iný deň, o ktorom budú organizátori informovať prostredníctvom webstránky a sociálnych sietí.

A v priloženej fotogalérii si môžete preštudovať podrobnosti o realizovaných spojoch pre výrazne obmedzené linky a tiež zmeny v nočných spojoch platné pre piatok 31. mája z dôvodu štrajku časti zamestnancov Dopravného podniku mesta Prešov.

Štrajk: Podrobnosti o výrazne obmedzených linkách a zmeny v nočných spojoch
13
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM