Kultúra

Na čo sa môžeme tešiť v júni? Prehľad top akcií, ktoré sa uskutočnia v Prešove

Značte si do svojich kalendárov. Jún je už pred dverami a my sme vybrali top podujatia, ktoré sa počas neho uskutočnia práve v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžeme tešiť v júni? Prehľad top akcií, ktoré sa uskutočnia v Prešove
Zdroj: TASR

Hudba v meste

1. júna v Záhrade umenia

Môžeme sa tešiť na bohatý program, v rámci ktorého vystúpia aj Zrní, Katarzia či Fragile.

Deň otvorených dverí 2019

2. júna 14.00 v DJZ

13. ročník tradičnej akcie Divadla Jonáša Záborského Prešov pre malých aj veľkých s chuťou zabaviť sa a dozvedieť sa viac o divadelnom zákulisí.

Deň detí s hasičmi

2. júna 9.00 v Eperii

Zažijete Deň detí ako sa patrí – predstavia sa Hasiči so svojou technikou, nebude chýbať obľúbená súťaž o Prešovského železného hasiča a každého potešia detské kolotoče. Nebude chýbať maľovanie na tvár a ďalšie aktivity.

Dni mesta Prešov

3. až 8. júna na Hlavnej

V polovici roka sa môžeme opäť tešiť aj na tradičné Dni mesta, ktoré ponúknu počas celého týždňa bohatý program a Trojičný jarmok.

Posádkový deň detí na letisku

7. júna 8.00 na letisku Prešov

Pripravené budú statické i dynamické ukážky leteckej techniky, statické ukážky pozemnej techniky, predstavenie zbraní a zaobchádzanie s nimi, ukážka ručných zbraní, výcvik psov, historické lietadlo Polikarpov-2, zoskoky výsadkárov, hasenie bambi vakom a penová show.

Osobnosti divadla-Sergej Hudák

14. júna 19.00 vo Viole

Osobnosti divadla sú novou sériou umeleckých programov, ktorá voľne nadväzuje na divácky úspešný cyklus Pozdravy z neba. Prvý večer bude poctou hercovi Divadla Alexandra Duchnoviča Sergejovi Hudákovi (1964 – 2009). Pôvodom Rusín, ktorý pôsobil v DAD viac ako 20 rokov.

Dobrý festival 2019

14. až 16. júna na Delni

Hudobne farebný festival v najväčšom meste Prešovského kraja otvára druhú dekádu svojej existencie a aj tento krát sa môžete tešiť na množstvo dobrej muziky, umenia, zábavy, dobrého jedla a pitia. Filozofiou Dobrého festivalu je ponúknuť na jednom mieste hudbu a umenie rôznych žánrov a zanechať u každého v srdci krásnu spomienku na príjemne strávený víkend.

Červená čiapočka

22. júna 13.00 v PKO

Červená čiapočka je jednou z najznámejších svetových rozprávok a straší deti už viac ako dvesto rokov. Počas predstavenia sa diváci ocitnú v divokom svete rozprávok, v nudnom lese plnom nudných zvieratiek, ale aj vo svete kde áno nie je vždy áno a nie nemusí byť nie.

Klamstvo

24. júna 19:00 v Kine Scala

e lepšie povedať svojej najlepšej priateľke, že jej muž sa bozkával s inou, alebo ostať radšej ticho. A čo to napovie o samotnej pravde, priateľstve a vlastnom manželstve? Účinkujú Peter Šimun, Emília Vášaryová, Milan Kňažko a Gabriela Škrabáková.

Gjarfest 2019

26. júna 15.00 v Jazdeckom areáli

Gjarfest 2019 je druhým ročníkom benefičného hudobného podujatia, ktoré je organizované študentmi, pre všetkých študentov aj neštudentov. Vystúpia Smola a Hrušky, Peter Bič project či Akustika.

A pozrite si aj to, ako to vyzeralo počas športového dňa v Jazdeckom areáli. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Športový olympijský deň v Prešove OBRAZOM: Do nášho mesta zavítali známe mená
30
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM