Správy

Veľtrh stavebníctva v Prešove: Tento rok bude aj s lákavou novinkou najmä pre deti

Veľtrh ABC stavebníctva – Záhrada v Prešove opäť ponúkne množstvo noviniek, tovaru a materiálov. No i podnety na zlepšenie bývania a bezplatné poradenstvo.

Ilustračný obrázok k článku Veľtrh stavebníctva v Prešove: Tento rok bude aj s lákavou novinkou najmä pre deti
Foto: Ľubomír Hudačko

Jeho 27. ročník sa začne vo štvrtok o 10.00 v pre­šovskej Tatran Handball Aréne a potrvá do piatka 5. apríla. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná. U vystavovateľov možno podľa Novotnej nájsť takmer všetko, čo je v súčasnosti na trhu. V stánku Slovenskej energetickej a informačnej agentúry sa návštevníci dozvedia napríklad aj o dotáciách na skvalitnenie bývania.

Ukážky aranžovania

„Začínajúcu jar privítajú expozície záhradníkov s kvetmi, stromčekmi, náradím, sadbovými zemiakmi či záhradným nábytkom. Skúsení odborníci zo záhradkárskeho zväzu poradia s pestovaním ovocných a okrasných stromčekov či zeleniny. Pred Veľkou nocou návštevníkov určite potešia aj ukážky aranžovania veľkonočnej výzdoby a kvetov,“ priblížila Novotná.

Pred Tatran Handball Arénou budú už tradične ponúkať aj rôzny doplnkový tovar a chýbať nebude ani občerstvenie. Novinkou najmä pre deti bude výstava modelov kamiónov aj s ukážkami jazdenia. V Prešove sa počas veľtrhu po prvý raz predstavia aj minitanky, ktoré si pred halou návštevníci budú môcť nielen pozrieť, ale aj na nich aj jazdiť.

Tradičný 20-metrový závin

Záver veľtrhu bude patriť študentom a pedagógom zo Súkromnej strednej odbornej školy hotelierstva a gastronómie Mladosť v Prešove, ktorí v piatok 5. apríla od 14.00 všetkých ponúknu tradičným 20-metrovým šarišským závinom s makom a kakaom, ktorý bude ukrývať 20 rôznych výhier.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešove a okolia.

A vo fotogalérii si pozrite, ako prebiehala ochutnávka tradičného závinu vlani.

Tento rok mal dĺžku 26 metrov: V Prešove predstavili Šarišský závin
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM