Rôzne

Trhovisko v Starom Meste? Po zimnej prestávke ho už otvorili

Od pondelka sa začala po zimnej prestávke sezóna na trhovisku v Starom Meste na Weberovej ulici v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Trhovisko v Starom Meste? Po zimnej prestávke ho už otvorili
Zdroj: TASR

„Trhovisko otvorilo svoje brány od 6.00 h, počas pracovných dní je prevádzka stanovená do 15.00 h. V sobotu je čas predaja určený od 5.00 h do 13.00 h,“ uviedla Ingrid Mihaľová z Technických služieb mesta Prešov.

Okrem tohto najstaršieho trhoviska si Prešovčania môžu nakúpiť aj na trhovisku Centrum na Sídlisku III na Prostejovskej ulici a na sídlisku Šváby, kde je prevádzka celoročná.

„Trhovisko na Weberovej ulici je dočasné a jeho priestory využívajú prevažne drobní pestovatelia, ktorí ponúkajú vypestované prebytky. Najväčší predajný ruch na tomto trhovisku je v letných mesiacoch júl a august. Začiatkom jesene predávajúci ponúkajú tovar na zimné predzásobenie,“ doplnila Mihaľová.

Najnavštevovanejším je trhovisko Centrum. Okrem predaja ovocia a zeleniny sú na tomto trhovisku k dispozícii aj uzamykateľné stánky s trvalým stanovišťom na predaj textilu a drobného tovaru. Na trhovisku sa nesmú predávať potraviny, ktoré musia byť uskladnené v chlade, ako mäso, mäsové a mliečne výrobky.

Najmenšie trhovisko je na sídlisku Šváby. Každé trhovisko je vybavené sociálnym zariadením, prívodom vody a nádobami na komunálny odpad s pravidelným odvozom.

Ako dopadlo druhé kolo prezidentských volieb v našom meste? Pozrite si v priloženej galérii výsledky z prešovských okrskov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešove a okolia.

GALÉRIA: Takto dopadli voľby v jednotlivých okrskoch nášho mesta
80
Galéria
Zdroj: Štatistický úrad SR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM