Samospráva

Materská škola Čapajevova? Prechádza rozsiahlou rekonštrukciou

Materská škola (MŠ) Čapajevova v Prešove v týchto dňoch prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Pozrite si bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Materská škola Čapajevova? Prechádza rozsiahlou rekonštrukciou
4
Galéria

Prešovská radnica uviedla, že sa obnovia jednotlivé budovy škôlky, ale deti a ich rodičia sa môžu tešiť aj na krajší areál okolo danej škôlky.

V priestoroch MŠ na Čapajevovej ulici, ktorá aktuálne prechádza rekonštrukciou, sa uskutočnil kontrolný deň. Postup prác si pozrela aj primátorka Andrea Turčanová.

Má 4 budovy

Materská škola na Čapajevovej ulici má štyri budovy. Radnica informovala, že na prvej v rámci rekonštrukcie pribudla nadstavba, vďaka ktorej sa po dokončení stavebných prác rozšíri kapacita škôlky o jednu triedu. Doplnila, že budova dostala novú strechu, nový bleskozvod a zateplenie, vďaka ktorému sa znížila energetická náročnosť.

„Okrem rekonštrukcie strechy a celkového zateplenia pribudli na všetkých školských budovách aj nové plastové okná, keramické obklady, nové zárubne, vodovod, kanalizácia, nové rozvody kúrenia vrátane radiátorov, interiérové dvere a podlahy. Interiér škôlky bude aj nanovo vymaľovaný,“ uviedol prešovský magistrát.

Štvrtou budovou v areáli materskej školy je kotolňa a sklady pre kuchyňu. Táto budova má takisto novú strechu a aktuálne sa pracuje aj na jej zateplení.

„Zrealizovali sa v nej hrubé rozvody kúrenia a elektroinštalácie a v najbližších dňoch tu takisto, ako aj v ostatných objektoch škôlky, pribudnú nové keramické obklady, keramické dlažby, nové zárubne, nové rozvody kúrenia v kotolni, vrátane kotlov a tepelného čerpadla, interiérové dvere a podlahy. V areáli materskej školy tiež postupne pribudnú nové prvky detského ihriska, oplotenie a chodníky,“ dodal magistrát.

Z operačných programov

Rekonštrukcia Materskej školy Čapajevova je financovaná z dvoch operačných programov: Operačného programu – Kvalita životného prostredia a Integrovaného regionálneho operačného programu.

Známa prešovská skôlka: Prechádza veľkou obnovou, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM