Ľubomír Hudačko Futbal

Veľavravné slová trénera futbalistov Tatrana Prešov: Nečudoval by som sa, ak by najlepší hráči odišli!

Futbalisti Tatrana Prešov majú za sebou posledný zápas v roku 2015. V poslednom dueli vyhrali doma s Dolným Kubínom 2:0, ale zaujali okrem toho aj slová trénera Stanislava Vargu na pozápasovej tlačovke. Sám by sa totiž ani nečudoval tomu, ak by najlepší hráči z klubu odišli.

Ilustračný obrázok k článku Veľavravné slová trénera futbalistov Tatrana Prešov: Nečudoval by som sa, ak by najlepší hráči odišli!
Zdroj: TASR

Dolný Kubín v tejto sezóne Tatran dvakrát vôbec nepotešil. Najprv s ním zelenobieli prehrali na ich pôde 1:0 a neskôr MFK darovali tri body hlavnému súperovi v boji o postup. V zápase s Košicami totiž nenastúpili a kontumačne prehrali.

Prešovu tak kvôli Kubínu chýba šesť bodov. Koňare to však aspoň čiastočne napravili výhrou v poslednom jesennom dueli práve proti MFK. Spomínaná kontumačná výhra však nedá pokoj ani trénerovi zelenobielych Stanislavovi Vargovi. „Mali sme v tomto zápase súperovi vracať, nestotožnil som sa totiž s tým, ze nenastúpili na zápas s Košicami. Mali sme dosť brejkov na to, aby sme zápas zaklincovali a výhra teší. Som s rokom 2015 spokojný, veď doma sme neprehrali,“ uviedol svoje dojmy niekdajší hráč pôsobiaci v anglickej Premier league.

Aj keď prístup a hru hráčov pochválil, predsa len ho niektoré veci ešte škrú. „Neteší ma, že diváci majú pripomienky k chlapcom. Pritom sme s Košicami vyhrali a u nich remizovali. Niektorí im závidia aj nos medzi očami. Nečudoval by som sa, keby z klubu hráči, o ktorých je najväčší záujem odišli. Dávid Leško je najlepším strelcom skupiny Východ, Pavol Šafranko reprezentantom do 21 rokov. Pritom ešte nedávno hrozilo, že skonči v Stropkove. Každý ukázal progres a to sme jediné mužstvo, ktoré sa neposilnilo. Stúpame hore a chlapci si zaslúžia vyšší kredit,“ zhodnotil aj s dávkou kritiky.

Ako dodal, mrzelo ho aj to, že v Košiciach neboli žiadni fanúšikovia Prešova, a nevidel ani žiadnu vlajku klubu. Na záver odpovedal aj na otázku, či Tatran vôbec bojuje o postup. Vzhľadom k tomu, že klub pred sezónou ani neusporiadal tlačovú konferenciu s výhliadkami pred súťažou a takisto sa neposilňuje o nových hráčov, slová trénera boli viac ako veľavravné. „Ja bojujem o výhru v každom zápase,“ zakončil bývalý slovenský reprezentant.

Môže vás zaujímať:

Udržali si domácu neporaziteľnosť: Futsalisti Prešova neprehrali ani s Bratislavčanmi, majú v tíme skvelého kanoniera!

V Prešovskej hokejbalovej lige sa bolo na čo dívať: HBC Stemarc nevyhral, hoci mal v poslednej tretine vedenie 3:1!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM