Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa prestalo s kosením: Zistili sme, čo je za tým a kam sa podeli pracovníci!

Miestami si už v Prešove je možné všimnúť, že tráva rastie takmer ako na počkanie. Poveternostné podmienky jej dopriali živiny, kvôli ktorým sa jej darí. Napriek tomu je prvá etapa kosby pozastavená. Zistili sme, čo je za tým a kam sa podeli pracovníci, ktorí kosbu majú vykonávať.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa prestalo s kosením: Zistili sme, čo je za tým a kam sa podeli pracovníci!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá etapa kosby sa dočasne pozastavuje vzhľadom na nutnosť riešiť následky mimoriadnej situácie zo 6. mája 2015, keď Prešov zasiahla prietrž mračien.

„Termín realizácie kosby verejnej zelene sa posúva. Všetci pracovníci dodávateľskej spoločnosti realizujúcej kosbu sú nasadení na odstraňovanie následkov lokálnej prietrže mračnej z minulého týždňa,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Po ich odstránení bude pokračovať kosba podľa pôvodného harmonogramu s adekvátnym posunom termínov jej realizácie. Postupovať sa bude od najfrekventova­nejších častí so zberom pokosených trávnych zvyškov k okrajových častiam. „Napríklad okolo rieky Torysa, okrajov sídlisk a podobne. Tie budú kosené bez pozberu, tzv. mulčovaním, kedy trávne zvyšky ostanú na ploche ako organické hnojivo. Preto upozorňujeme obyvateľov, že ide o štandardný postup,“ dodala hovorkyňa. Kosba tak dostala nateraz stopku, v prvom rade je dôležitejšie vrátiť podobu sídlisk do starých koľají.

Čítajte tiež:

V Prešove nás čakajú viaceré uzávierky: Vopred si pozrite, ako sa dotknú MHD a kade povedú obchádzky

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Prešove vychutnať slnečné počasie

S oteplením sa v Prešove rozrastajú letné terasy: Koľko by ich mohlo byť túto sezónu?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM