Samospráva

V Prešove pribudnú nové nájomné byty: Stane sa tak po dlhých 12 rokoch

Radnica prezradila, že v našom meste pribudnú po dvanástich rokoch nové nájomné byty. Dodala, že k dispozícii ich bude presne 68.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pribudnú nové nájomné byty: Stane sa tak po dlhých 12 rokoch
5
Galéria

Mesto ich odkúpi vďaka úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. „Nové byty prvým nájomníkom chceme prideľovať už v jeseni,“ uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová pri podpise zmluvy o úvere, ktorý mestu poskytol Štátny fond rozvoja bývania.

Po 12 rokoch

Ide o finančné prostriedky v objeme 2 195 930 eur, vďaka ktorým mesto získa 68 nových nájomných bytov. Ďalšiu časť ich ceny tvorí dotácia vo výške 1 182 420 eur, ktorú mestu Prešov poskytlo Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Nové nájomné byty tak v Prešove pribudnú s odstupom dvanástich rokov, kedy sa odovzdávali nájomné byty na uliciach Sabinovskej a Majakovského. Magistrát informoval, že tentoraz mesto získa 68 nových nájomných bytov v polyfunkčnom objekte Cresco Prešov na ulici Antona Prídavka.

Aj potrebné príslušenstvo

Radnica uviedla, že nájomníci budú mať k dispozícii 8 jednoizbových, 56 dvojizbových a 4 trojizbové byty, nové byty majú štandardné vnútorné vybavenie. Mesto však informovalo, že odkupuje aj potrebné príslušenstvo, kam patrí cesta, plochy, parkovacie miesta, odstavné a spevnené plochy, chodníky i plochy pre kontajnery na komunálny odpad, vonkajšie osvetlenie, vodovodná a kanalizačná prípojka.

Zmluvu o úvere na kúpu nájomných bytov podpísala v Bratislave primátorka Andrea Turčanová spolu s Jurajom Kurňavkom, generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

FOTOGALÉRIA: V našom meste pribudnú nové nájomné byty
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM