Správy

V Prešove pribudlo nové ihrisko: Je prvé s regulárnymi rozmermi pre malý futbal

V Prešove pribudlo prvé ihrisko regulárnych rozmerov pre malý futbal. Nové ihrisko s umelým trávnikom už môžu naplno využívať všetci nadšenci tohto športu.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove pribudlo nové ihrisko: Je prvé s regulárnymi rozmermi pre malý futbal
3
Galéria

Nové ihrisko vyrástlo na Sekčove a to pri Základnej škole Májové námestie, na ploche pôvodnej menšej športovej plochy, ktorá bola v havarijnom stave. Radnica informovala, že terajšie ihrisko je o tretinu väčšie a svojimi rozmermi 26 × 47 metrov už spĺňa medzinárodné kritériá pre malý futbal, čo dáva predpoklady na usporiadanie športových zápolení s medzinárodnou účasťou. Povrch ihriska tvorí umelý trávnik so zásypom kremičitého piesku a gumového granulátu.

Športovisko má tiež päť metrov vysoké oplotenie a 18 LED osvetľovacích telies, takže športovci budú môcť hrávať aj v čase, keď sa zníži viditeľnosť. Upravené bolo aj okolie ihriska.

„V ďalšej etape by mali pribudnúť lavičky a bezpečnostné kamery, ktoré budú monitorovať nielen toto ihrisko, ale aj okolité športoviská, ktoré sú súčasťou areálu školy. Stavbu s nákladom 80 000 eur vrátane DPH vybudovali Technické služby mesta Prešov a.s.,“ uviedla radnica.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

OBRAZOM priamo z miesta: Na Sekčove vyrástlo nové ihrisko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM