Rôzne

Paráda pre tanečníčky zo známeho klubu: Stali sa majsterkami sveta!

Tanečnému klubu Grimmy sa podarilo vytancovať niekoľko titulov a množstvo krásnych finálových umiestnení na Majstrovstvách sveta 2018 v Street Show a Disco Show.

Ilustračný obrázok k článku Paráda pre tanečníčky zo známeho klubu: Stali sa majsterkami sveta!
Zdroj: Grimmy Prešov

V Ústi nad Labem v Českej republike sa uskutočnili Majstrovstvá sveta 2018 v Street Show a Disco Show a Svetový pohár v Disco Dance disciplínach IDO pod názvom Dance schock. Majstrovstvá sveta v disciplínach IDO – International Dance Organization sa zúčastnilo 17 krajín ako Kanada, Ukrajina, Mongolsko, Rusko, Dánsko, Fínsko, Švédsko, Belgicko, Estónsko, Nemecko, Slovinsko, Taliansko, Srbsko.

Krásne tituly

Tanečný klub Grimmy a Súkromnú ZUŠ Grimmy na týchto Majstrovstvách sveta reprezentovalo 41 tanečníkov vo veku od 8–23 rokov. Nominácie na tieto Majstrovstvá sveta si tanečníci vytancovali na Majstrovstvách Slovenska 2018 v Bratislave, kde získali viacero titulov Majstra SR a množstvo medailových a finálových umiestnení. V silnej medzinárodnej konkurencií sa nestratili a vybojovali pre Slovensko niekoľko titulov a zaradili sa medzi najúspešnejšie tanečné kluby na svetovom šampionáte.

Titul majstri sveta 2018 v Disco Show skupinách juniorov si s choreografiou „In the hell“, choreografiek Ingrid Fabian a Zuzany Krivdovej vytancovali Lenka Petrišinová, Nina Tkáčová, Stela Szabóová, Tatiana Feková, Michaela Gočová, Karin Girovská a Viktória Tomková.

Titul I. Vicemajstra sveta 2018 v Street Show sólo chlapci sa podarilo vybojovať 9-ročnému Nicolasovi Smrekovi s choreografiou „Work hard play hard“, choreografky Nataši Cápovej, keď predbehol tanečníkov z Kanady, Ukrajiny, Talianska, Poľska, Slovinska.

Titul II. Vicemajstra sveta 2018 v Street Show sólo dievčat si spomedzi 19 súťažiacich vytancovala 10-ročná Michaela Stašová s choreografiou „At work dreaming“, choreografky Nataši Cápovej. Miške sa tiež podarilo zdolať viacero tanečníčok z krajín ako Rusko, Canada, Rumunsko, Taliansko, Poľsko, Slovinsko…

A 1.miesto a titul Víťazky svetového pohára v Disco Freestyle sólo junioriek získala Sabrina Seifertová pod trénerskou taktovkou Denisy Richtárikovej pred súťažiacimi z Belgicka, Ukrajiny, Maďarska, Česka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM