Rôzne

V obrazoch: Cyklistický velodróm v Prešove? Opäť je o čosi krajší

Jediný cyklistický velodróm na Slovensku, ktorým sa môže pýšiť práve mesto Prešov, je opäť o čosi krajší.

Ilustračný obrázok k článku V obrazoch: Cyklistický velodróm v Prešove? Opäť je o čosi krajší
8
Galéria

Počas vianočného obdobia sa dokončila prvá etapa prác na jeho vstupnom objekte. Vstupný objekt je súčasťou areálu cyklistického Velodrómu na Športovej ulici v Prešove. Výstavba samotného Velodrómu bola realizovaná už v rokoch 1988 – 1989, a ako uvádza prešovská radnica, preto bola rekonštrukcia vstupného objektu veľmi potrebná.

„V tomto období sa ukončila prvá etapa prác, ktorá zahŕňala najmä vnútorné úpravy interiéru a rekonštrukcie izieb i sociálnych zariadení. Obnova tohto objektu však naďalej pokračuje. V rámci prvej etapy stavebných prác sa vybúrali drevené a oceľové okná a dvere v obvodovom plášti, ale tiež interiérové dvere, deliace konštrukcie a odstránili sa staré podlahy,“ informoval magistrát.

Ten zároveň doplnil, že rekonštrukčné práce pozostávali z osadenia nových plastových okien, balkónových dverí a zasklených stien v obvodovom plášti objektu. Vybudovali sa nové deliace konštrukcie, osadili sa nové interiérové dvere a požiarne uzávery. Objekt má tiež nové keramické obklady, podlahy a je nanovo vymaľovaný.

„Súčasťou rekonštrukcie bola aj oprava spŕch, zriadenie nových sociálnych zariadení a ubytovacích kapacít s WC, sprchou, skladmi bielizne a pod. Budova v areáli velodrómu má tak 7 ubytovacích izieb s 25 lôžkami,“ uviedla prešovská radnica.

Dodala, že v rámci ďalších etáp rekonštrukcie tohto objektu je naplánované aj zateplenie obvodového plášťa a strechy budovy a odstránenie porúch zatekania v prechodovej chodbe vedúcej do hľadiska velodrómu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO: Budova v areáli prešovského velodrómu má krajší a modernejší interiér
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM