Správy

Deti na Sídlisku III dostali darček: Za nákupným strediskom vzniklo ihrisko, FOTO

Deti zo Sídliska III dostali v tomto vianočnom období lákavý darček. Za nákupným strediskom Družba sa môžu hrať na novom detskom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Deti na Sídlisku III dostali darček: Za nákupným strediskom vzniklo ihrisko, FOTO
7
Galéria

Detské ihrisko s rozmermi 22 m x 9,6 m je situované na zelenej ploche, a to na východnej strane nákupného strediska Družba smerom ku kostolu Kráľovnej pokoja (pri fontáne).

„Na ihrisku nájdu deti veľa možností na hranie. Jeho súčasťou je závesná dvojhojdačka, vahadlová hojdačka, dve pružinové hojdačky v tvare psíka a koníka, ale aj veľký kolotoč so sedením, reťazový chodník či veža so schodíkmi, šmykľavkou, lezeckou stenou a závesnou dvojhojdačkou,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Novotná.

Hojdačky dopĺňajú aj 4 lavičky s operadlom, kde si môžu popri hraní svojich detí oddýchnuť aj rodičia. K lavičkám pribudol aj odpadkový kôš. Povrch detského ihriska je mäkký, tvorený gumenými rohožami, čo znamená, že sa minimalizuje riziko úrazu a deti sa môžu bezpečne hrať.

„Ihrisko je ohraničené zapusteným záhonovým betónovým obrubníkom. Detské ihrisko na Sídlisku III projektovala firma Stavoprojekt, s.r.o. a jeho zhotoviteľom bola firma Magicstav, spol. s. r. o. Celkové náklady boli v objeme 22 200 eur (s DPH),“ doplnila Novotná.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si ho v obrazoch: V Prešove vyrástlo nové detské ihrisko
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM