Ľubomír Hudačko Šport

V meste začína šachový turnaj: Prešov Open oslavuje jubilejné 10. narodeniny

Prvé rošády jubilejného desiateho ročníka šachového turnaja Prešov Open začnú dnes, 3. augusta. Organizátori očakávajú cez sto účastníkov.

Ilustračný obrázok k článku V meste začína šachový turnaj: Prešov Open oslavuje jubilejné 10. narodeniny
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovský šachový turnaj sa už pevne usadil v kalendároch ostrieľaných i menej skúsených šachistov. V metropole Šariša sa uskutoční už po desiaty krát.

Vlani rekord

„Počas jeho existencie do Prešova zavítalo už niekoľko stoviek priaznivcov tejto kráľovskej hry najmä z radov mladšej generácie zo Slovenska i zahraničia. V minulom roku nový, skrátený formát – 7 kôl namiesto 9 a polovičný počet dní 4 – prilákal na štart rekordnú účasť 80 hráčov z 5 štátov – Francúzska, Poľska, Česka, Ukrajiny a samozrejme domácich,“ uviedol riaditeľ turnaja Jaroslav Bánoci.

„V tomto roku už evidujeme 78 prihlásených z Poľska, Česka, Ukrajiny a samozrejme aj zo Slovenska. Očakávame teda rekordnú účasť 90 až 100 hráčov,“ dodal. Hrá sa v priestoroch bývalého hotela Senátor od štvrtku 3. augusta, od 10.00.

Na veži tiež

V piatok 4. augusta večer bude, ako sprievodný program, Bleskový turnaj na Vodárenskej veži, spojený aj s výstupom na túto dominantu. „Veríme, že aj s podporou mesta Prešov, Krajského šachového zväzu a reklamných partnerov toto podujatie svojou úrovňou a úspešným priebehom obohatí aj Prešovské kultúrne leto a prispeje k oslavám 770. výročia mesta Prešov,“ doplnil Jaroslav Bánoci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM