Ľubomír Hudačko Rôzne

Priláka vás na Borkút pri Prešove hra discgolf? Ako to vyzerá na mieste, FOTO

Lesný park na Borkúte má zaujímavú novinku – discgolf. Na mieste sme sa boli pozrieť, ako to vyzerá. Technické služby mesta majú v pláne aj ďalšie novinky.

Ilustračný obrázok k článku Priláka vás na Borkút pri Prešove hra discgolf? Ako to vyzerá na mieste, FOTO
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hra s lietajúcim tanierom je jedným zo spôsobov, ako stráviť čas v prírode pri Prešove. K lesnému náučnému chodníku s informačnými tabuľami, ku ohniskám a altánkom, ale aj k využívaným minerálnym prameňom, pribudla na Borkúte tiež táto možnosť športovania.

Hra pre celé rodiny

Popri aktívnej horskej cyklistike v uvedenej lokalite totiž v týchto dňoch pribudlo aj ihrisko na discgolf. „Prešovčania dostávajú pre športovanie i pre pobyt v prírode novinku. Discgolf je hra pre celé rodiny a verím, že táto možnosť sa stane obľúbenou pre spoločné trávenie voľného času,“ povedala primátorka Andrea Turčanová. Ihrisko zrealizovala mestská spoločnosť Technické služby mesta Prešov, ktorá mestské lesy obhospodaruje.

„Ide o súčasť koncepcie revitalizácie územia na Borkúte, v rámci ktorej sme v jadre lesoparku, v údolí prameňa Čurek, vyčistili zanesené jazierko. Ďalšie sme vytvorili a obnovujeme ohniská a altánky. Pripravujeme tiež aj plochu na táborisko, v pláne máme aj vybudovanie kyslíkovej dráhy či vyhliadkovej veže na Malkovskej hôrke,“ skonštatoval riaditeľ TSmP Milan Tóth.

Discgolf je jedným z najrozšírenejších športov s lietajúcim diskom, odvodeným z klasického golfu. Hra má podobné pravidlá ako klasický loptičkový golf s tým rozdielom, že hráči nemajú palice a neodpaľujú loptičky, ale hádžu disk.

Iné ako golfové

Snahou hráča je dosiahnuť cieľ – discgolfový kôš, na čo najmenší počet hodov. Typické ihrisko má 9, 12 alebo 18 jamiek, ktoré sú ukončené takýmto košom. „Discgolfové ihrisko vyzerá inak ako golfové, je na ňom oveľa viac stromov a prekážok, ktoré treba pri hodoch obchádzať a prekonávať. To umožnilo jeho výstavbu bez výrazných investícií vo vlastnej réžii našej spoločnosti,“ dodal Tóth. Ihrisko by malo slúžiť pre návštevníkov lesoparku Borkút s tým, že prednosť budú mať organizované skupiny, ktoré si dohodnú jeho prenájom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Na Borkúte pribudla atraktívna novinka: FOTKY zachytili, ako to na mieste vyzerá
10
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM